Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gamer helyiségre mekkora...

Gamer helyiségre mekkora összeget kellene szànnom?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy esport bár helyiséget nyitni, rengeteg gamer ismerősöm van aki állandó vendég lenne . Nem mellesleg jól frekventált iskola melletti-központi elhelyezkedéssel rendelkező helyen.

Nem sok gépre futná, mivel szűkös lenne a keretem a kezdetekben.

Gépekre 8.000.000 tudok szánni. Ebből 8-10 gépet szeretnék kihozni monitorral eggyütt.

Milyen konfigokat ajánlatok ?

Ha valakit érdekel a matek része, akkor leírom. Nyereséges lenne .

2022. ápr. 15. 23:37
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
86%
Hát én meg kétlem hogy hosszabb távon ez nyereséges lenne, rengetegen próbálkoztak ezzel nagyon kevesen maradtak meg, azok is leginkább csak azért, mert nem csak ezzel foglalkoznak adott helyen hanem ezzel is.
2022. ápr. 15. 23:58
 2/24 A kérdező kommentje:
Kérek mindenkit a kérdésre válaszoljon ne a saját gondolatait osztja …
2022. ápr. 16. 00:21
 3/24 anonim ***** válasza:
54%

"Ha valakit érdekel a matek része, akkor leírom. Nyereséges lenne ."

Nos jelzem, erre reagáltam...

2022. ápr. 16. 00:25
 4/24 A kérdező kommentje:
A mondatodban kérdésnek jele sem volt.
2022. ápr. 16. 00:42
 5/24 anonim ***** válasza:
74%
Engem érdekel a matek része, leírnád? :)
2022. ápr. 16. 05:16
 6/24 anonim ***** válasza:
42%

"Ha valakit érdekel a matek része, akkor leírom."

vs.

"Kérek mindenkit a kérdésre válaszoljon"

Innentől kezdve nekem nincs kérdésem, és ilyen hangnem után válaszom sem.

2022. ápr. 16. 08:48
 7/24 anonim ***** válasza:
88%

"Ha valakit érdekel a matek része, akkor leírom."

Fájt volna eleve leírni?

"Nyereséges lenne ."

Hol? Dél-Koreában tényleg. Ott a videojátékozás komoly közösségi tevékenység, de a világ többi részén jellemzően az otthonukból szeretnek játszani az emberek. Esetleg még pár másik távol-keleti országban (Japán, Taiwan, Kína) fenntartható ilyesmi, illetőleg az USA-ban, főleg, ha más szolgáltatásokkal összekapcsolod, de Európában jellemzően a lakásukból szeretnek játszani az emberek. Egyrészt: mert kényelmes, nem kell sehová menni. A haverokkal így is tartják az audio-kapcsolatot. Másrészt: a gamerek nagyon kényesek a hardverekre. Legtöbbjük csak a saját perifériáin szeret játszani. Te tudsz biztosítani minden vendég számára olyan perifériákat, amilyeneket szeretne?

Ez egyedül azok számára lenne vonzó, akik valamiért az otthonukban nem tehetik meg, hogy játsszanak. Mondjuk mert nincs pénzük, vagy mert még kiskorúak, és apuci-anyuci nem engedi nekik. Elárulom: egyik kategória sem túlzottan fizetőképes.

2022. ápr. 16. 09:16
 8/24 A kérdező kommentje:

5.

Munkaidő 16.00-24.00

Pontos rezsi 125.000 Ft

Internet 30.000 Ft

EV . Áfás 50.000

Bérlés 150.000

Reklám 25.000

Heti 5 napos nyitvatartási idővel számolva ( sz-v ) és napi 8 órával (16.00-24.00) 10db Pc-vel .

30%-on vannak kihasználva / szerda-csütörtök

10Pc* 2.5h = 25h *500ft =

12.500/ nap * 8 = 100k

Hétvégén pedig 50% (P-Sz-V)

10pc* 5h = 50h * 500=

25.000/ nap * 12 = 300k

Ehhez jön meg ps5 kihasználtsága függvényében + bevetel . 2000 / nap

(Átlag Napi 2h/ per ps5 azaz 4h*500ft)

Azaz 22* 2000 = 44k

+ a maradék 16 órában amíg zarva van az üzlet, a gépek bányásznak . Az pedig ismét + 125.000 havonta .

Szóval kb 440k + 125k azaz

565.000 Ft bevetel

375.000 Ft kiadás

Haszon: 190.000

( a visszatérített áfát visszaforgatnám banyaszgepekbe, az még extra 240.000 Ft bevetel havonta )

Így összessen 430k - lenne kb a havi haszon .

Mindez heti 40 órával számolva és 40%-os kihasználtsággal .

2022. ápr. 16. 09:28
 9/24 A kérdező kommentje:

7#

500ft / óra szerintem nem annyira vészes összeg . Szerinted igen?

(Max 2 gombóc fagyi àra egy olcsóbb utcai fagyiárusnál)

Vagy gondolkodtam az árban lejjebb menni, amíg oda nem szoknak az emberek . ( kezdő 350ft majd emelni 500ig )

2022. ápr. 16. 09:31
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Na, hogy konkrétabb választ is írjon valaki...

Én havi szinten félmillióval számolnék. De a nem ismert részletek függvényében ez nagy mértékben eltérhet.

Nem írtad, hogy saját tulajdonú helyiségről van-e szó (ez esetben ilyen jellegű extra költség nincs), vagy meg akarsz venni hozzá egy helyiséget (akkor kb. 10 milliós kezdeti többlettel számolhatsz), vagy netán bérled? (Ez kb. 200 ezret tesz ki havonta.)

Ehhez hozzájönnek a közüzemi költségek: áram, víz, internet, fűtés, esetleg klíma. Legalább 50 ezerrel számolnod kell, de inkább legyen az 60-70 ezer. Havonta. Ne feledd, hogy üzleti fogyasztó vagy, és nem lakossági!

A legnagyobb költség viszont a bérköltség. Valakit ugyanis alkalmaznod kell, hacsak nem te magad akarsz ott főállásban dolgozni. Ez esetben viszont a nyereséget valahogy ki kell termelned.

Az amortizációs költségekről se feledkezzünk meg! Szép és jó, hogy kezdésnek pár milláért összeállítasz egy gépparkot, de azok nem fognak örökké működni. Úgy szokás kalkulálni, hogy egy számítógép 3 évig látja el probléma nélkül a feladatát, utána illik újat venni. Egy irodai gépnél még elmegy, ha 5-10 éves, de egy gamer gépnél talán még a 3 évet sem bírja ki bővítés nélkül. Szóval ha 8 millás gépparkot szeretnél, akkor számold hozzá, hogy részarányosan havonta kb. 200 ezret félre kell tenned a leendő új gépekre.

A hálózat kialakítása, és a géppark karbantartása is hoz némi költséget, bár a kiépítést egyszer kell csak megcsinálni, a karbantartást pedig informatikai képzettség birtokában akár te magad is végezheted.

Egyszeri költségként felmerülhet a jogszabályi előírásoknak megfelelő kialakítása a helyiségeknek (különös tekintettel a mosdókra, és ez nem vicc...), illetve azért nézz utána a szoftverek (játékokat is ide értve) licenceinek, sokuk csak személyes használatra jogosít fel.

"Milyen konfigokat ajánlatok ?"

Végülis.. csak azt felejtetted leírni, hogy miket kell futtatni az adott gépeknek. De akkor általános kérdésre jöjjön egy általános válasz: minél jobbat.

A "matek" engem is érdekelne, főleg, hogy mennyit kérnél egy óra játékidőért, hogy mindezt kitermeld.

2022. ápr. 16. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!