Mini gépházban a ventilátort hogyan szereljem be (fújja vagy "szívja" a levegőt)?
Figyelt kérdés
Van egy darab hely egy 80 mmm ventilátornak.
Mivel levettem a gépház oldalát, és igen meleget éreztem bent, ezért vettem egy 80mm ventilátort, a gyártó szerint ígyis-úgyis fel lehet szerelni, én úgy döntöttem, hogy a hideg levegőt fújja inkább be, mint a meleget kifele.
Megnéztem az értékeket, és javultak is valamelyest.
Ez így jó, vagy fordítsam inkább meg?
2022. ápr. 13. 13:39
1/6 anonim válasza:
Próbáld meg fordítva is és amelyikkel jobb lesz hagyd úgy.
2/6 anonim válasza:
Hova rakod? ha hátulra és be van szerelve a gépház oldala, akkor inkább kifele, ha le van véve az oldala, akkor befele, bár úgy jobban fog porosodni.
3/6 A kérdező kommentje:
Hátulra
2022. ápr. 13. 14:56
4/6 Alex Fly válasza:
Normális esetben a levegő elöl beáramlik, hátul pedig a meleg levegő ki. Célszerű a ventilátort úgy beszerelni, hogy segítse a levegőáramlást és ne azt akadályozva csak keringjen bent a meleg...
5/6 anonim válasza:
ha van videokártya, az mondjuk felfele fogja nyomni, a procihűtőt is úgy szokás berakni hogy felfele vagy hátra fele tolja a levegőt (persze ha gyári, akkor simán rátolja a procira, ott mindegy), ezt is érdemes megnézni .
6/6 A kérdező kommentje:
Hát itt sok mindent nem tudok a légáramlással kezdeni, mivel hátul van csak egy darab hely a ventinek és ennyi.
Befelé fújásos rögzítés esetén a merevlemezek hőmérsékletéből is leesett vagy -7 fok és ha leveszem a gépház oldalát, hidegebb van sokkal bent.
Kifelé esetén maradt kb. ugyanúgy.
2022. ápr. 14. 14:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!