Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miert van aram alatt az...

Miert van aram alatt az alaplap kikapcsolas utan?

Figyelt kérdés
Amikor kikapcsolom a gepet az alaplap usb portjai es az internetcsatlakozo nem kapcsol ak ki mar nemtduom mit tegyek valaki segitsen kerem windows 10 hasznalok kapcsolo funkciot is atallitottam biosba is kerestem a problemat asus m5a78l-m plus usbe alaplapom van kerem mondjon valaki valami megoldast koszonom
2022. ápr. 3. 14:24
 1/10 anonim ***** válasza:

Két ampulla helyesírási szótárat kérnék intravénásan!

Egyébként meg: azért, mert a kikapcsolás nem jelenti a tápegység teljes kikapcsolását. Jellemzően a perifériák ilyenkor is kaphatnak áramot, már csak azért is, hogy ha engedélyezve van a billentyűzettel, vagy egérrel való felébresztés, akkor az megvalósítható legyen.

2022. ápr. 3. 14:25
 2/10 Szirty ***** válasza:

Van egy ún. standby power (+5V) ami mindig jelen van a gépben.

Az okot az előttem szóló leírta.

"...kerem mondjon valaki valami megoldast koszonom"

A megoldás: kapcsolós elosztó.

Abba kell bedugni a gépet és a kapcsolóját kikapcsolni amikor nem használod.

2022. ápr. 3. 16:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Ez elegge gagyi megoldasbak tunik de ezzel nem kaptam segitseget amugy meg telefonrol irok az iskolat meg nem itt kell tartani en megoldast kertem nem komentalast
2022. ápr. 3. 18:37
 4/10 Szirty ***** válasza:
100%

"Ez elegge gagyi megoldasbak tunik"

Mi? A kapcsolós elosztó?

Az a készülék van kikapcsolva amelyik nem kap energia ellátást.

"...ezzel nem kaptam segitseget"

Mire kell segítség neked? Hogy az alaplap feszültség alatt van amikor szerinted ki van kapcsolva? Arra nem megoldás a kapcsolós hosszabbító ami áramtalanítja? Hanem mi a megoldás rá? Akkor húzd ki a hálózat csatlakozóját.

"...amugy meg telefonrol irok"

Én meg a kisszobából. Mire mentség az?

2022. ápr. 3. 19:19
 5/10 Szirty ***** válasza:

De fordítsuk meg a dolgot, válaszolok máshogy is:

"Miert van aram alatt az alaplap kikapcsolas utan?"

- Mert így van megtervezve.

- Mert az amit kikapcsolásnak hiszel az nem kikapcsolás.

2022. ápr. 3. 19:20
 6/10 A kérdező kommentje:
Es az acpi letiltasaval nem megoldhato?
2022. ápr. 3. 20:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Miért lenne gagyi? Én is ilyen hosszabítót használok, áramtalanítom vele a monitort is, hangszórót, stb.

Rámértem és bizony sok villanyt megesznek ezek a vackok "kikapcsolt" állapotban is. A monitorom 15W-ot....

Legszívesebben a modeme és a routert is lelőném, de azért a NASnak, telónak, táblagépnek kell azért net.

2022. ápr. 3. 21:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Ertem koszonom
2022. ápr. 3. 23:00
 9/10 Szirty ***** válasza:

A tápegységben mindenképpen van standby power (+5V) ami rá van kötve az alaplapra.

Az ACPI beállításokkal maximum annyit lehet elérni hogy a gép elinduljon vagy ne pl. egér mozgatásra, billentyű leütésre vagy ha a hálózaton szólítja meg valami.

De akármelyiket is tiltod le, ez a +5V-os feszültség akkor is jelen lesz az alaplapon.

2022. ápr. 4. 07:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Akkor marad az hogy lekapcsolom a tapot a kapcsoloval de miutan visszakapcsolom mar nem vilagit
2022. ápr. 4. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!