Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ryzen laptopoknál normális a...

Ryzen laptopoknál normális a hangos ventilátor?

Figyelt kérdés

Vettem egy új laptopot, életem első ryzen laptopja, most kapcsoltam be először, de szörnyű a ventilátor benne, annyira felpörög folyamatosan, hogy majd kiszakad.

Eddig csak Intel gépeket vettem, életem első és valószínűleg utolsó ryzen laptopja, ha ez ilyen hangos.

Intelnél nem hallani ha megy, itt mindenre úgy felpörög, hogy félek, hogy nem hallani amit mondok, majd kiszakad belőle a ventilátor. Dolgozni biztos nem lehet rajta, annyira idegesítő.

Vagy hibás a gép?

2022. márc. 15. 18:29
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem normális valóban, valamiért melegszik nagyon.
2022. márc. 15. 20:00
 12/16 szántóvető ***** válasza:
max 25W TDP 2200u proci esetén..annyira nem melegedhet ha jó a hűtés.a ventinek suhognia kell,de ez a hang elviselhető mértékű szokott lenni.mem tudom a tiéd milyen hangot ad ki.
2022. márc. 15. 20:03
 13/16 anonim ***** válasza:

Ez lenne?

[link]

2022. márc. 15. 20:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
ezek ilyenek sajnos, egy venti van benne, valahogy le kell hűteni
2022. márc. 15. 21:51
 15/16 A kérdező kommentje:

Igen az amit a 13-s küldött.

Értem, hogy 1 ventilátor van benne, de akkor sem kellene 96 és 98 fokra felmenni a proci hőmérsékletének minimális terhelésre.

2022. márc. 16. 09:18
 16/16 anonim ***** válasza:

Tobb ryzen laptop is volt nálam, ilyen melegek sajnos.

Windows alatt 50-60 fok, youtube videot nezel már terhelődik a vga, és süvít a venti... ergo 70-80 fok.

Böngészel, akkor simán felugorhat 90 fokra.

Gyártó szerint 105 fok alatt nem károsodik, ez fölé nem is tudsz menni, mert automatikusan lekapcsol.

Megoldásként lehet a laptop lábait megemelni, vagy extra hűtést venni alá

2022. márc. 17. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!