Ryzen laptopoknál normális a hangos ventilátor?
Vettem egy új laptopot, életem első ryzen laptopja, most kapcsoltam be először, de szörnyű a ventilátor benne, annyira felpörög folyamatosan, hogy majd kiszakad.
Eddig csak Intel gépeket vettem, életem első és valószínűleg utolsó ryzen laptopja, ha ez ilyen hangos.
Intelnél nem hallani ha megy, itt mindenre úgy felpörög, hogy félek, hogy nem hallani amit mondok, majd kiszakad belőle a ventilátor. Dolgozni biztos nem lehet rajta, annyira idegesítő.
Vagy hibás a gép?
Igen az amit a 13-s küldött.
Értem, hogy 1 ventilátor van benne, de akkor sem kellene 96 és 98 fokra felmenni a proci hőmérsékletének minimális terhelésre.
Tobb ryzen laptop is volt nálam, ilyen melegek sajnos.
Windows alatt 50-60 fok, youtube videot nezel már terhelődik a vga, és süvít a venti... ergo 70-80 fok.
Böngészel, akkor simán felugorhat 90 fokra.
Gyártó szerint 105 fok alatt nem károsodik, ez fölé nem is tudsz menni, mert automatikusan lekapcsol.
Megoldásként lehet a laptop lábait megemelni, vagy extra hűtést venni alá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!