Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ártottam ezzel a gépemnek?

Ártottam ezzel a gépemnek?

Figyelt kérdés

Valamelyik hűtőventillátorom csapágyas lett, ezért kikapcsoltam a gépet, és egyesével lehúztam a ventik csatlakozását, majd minden egyes ventinél bekapcsoltam a gépet, hogy megnézzem melyik zúg.

Na, most ez 5-6 bekapcsolást, majd Start menüből történő leállítását jelentett egymás után. Ezzel ártottam a gép bármelyik alkatrészének?

2022. márc. 1. 01:51
 1/6 Szabi15 ***** válasza:
79%
Nem. Azon kívül, hogy ha jól tudom csökken az élettartama pl a merevlemeznek minden egyes ki és bekapcsolásnál, azon kívül nem lesz semmi baja és nem ártottak neki.
2022. márc. 1. 03:53
 2/6 anonim válasza:
79%
Ha SSD-d van nem csökkent
2022. márc. 1. 06:38
 3/6 anonim ***** válasza:
33%
úristen
2022. márc. 1. 07:18
 4/6 anonim válasza:
27%
uris10
2022. márc. 1. 07:35
 5/6 anonim ***** válasza:
25%
Ha szerencséd van akkor nem, de erre vannak jobb módszerek is. Ha nem értesz hozzá miért barkácsolsz a gépeddel? Aztán majd itt sírsz, hogy anyuci nem vesz másik gépet.
2022. márc. 1. 17:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Számítógép szerelő szakmám van, és az első kommentelőnek van igaza!

Nem kell megijedni az élettartam csökkenés miatt ilyen esetben sem, kivéve ha valami őslelet tapossa a tizedik évét a gépházadban

Viszont ha kíváncsi vagy akkor meg tudod nézni a HDD-d élettartalmát a HDSentinel nevű programmal:)

2022. aug. 11. 02:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!