Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ártottam a vontatással a...

Ártottam a vontatással a kettőstömegűnek?

Figyelt kérdés

Most volt motorcserén, kapott bontott motort a Galaxy rá a saját kettőstömegűjét. Gondolom jó volt mert rátette a szerelő.

Ma viszont láttam az út szélén egy bácsit egy Ladát tolt megkérdeztem, hogy segíthetek e, mondta vontassam el a város végéig, abban tudok segíteni. Hát , mondom ez az első, akkor kötél elő. Elindultam kicsit rángatott mert nem vontattam még soha, aztán amikor belejöttem egy kanyargós részen stop táblák mezején szépen elszakítottam a kötelet. Most, hogy ehhez is balek vagyok vagy ócska volt a kötél azt nem tudom, aztán egy hölgy adott egy kötelet mert neki kettő volt. Azt meg a szakadt kötelet összekötöttük és ment tovább a móka, kb. 6 km (hat) és végig kettesbe mentem 3 ezres fordulaton. Az autóm egy 1.9tdi Galaxy.

Szerintetek?

2021. júl. 29. 23:29
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Nem hibáztál, a motor nem tudja, hogy vontat e, vagy öt személlyel megy az Alpokban.

Nem károsodott a kettőstömegű, a kötél volt gyenge.

Mindent jól csináltál, azontúl rendes ember vagy.

2021. júl. 29. 23:34
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Jót biztosan nem tett neki, de ennyitől nem mehet tönkre.
2021. júl. 29. 23:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Mondjuk elég balfékűl kezdtem rángattam nagyon szerintem. Most esik csak le, hogy senki nem állt meg neki, pedig tolta a nagy melegbe azt a parasztmercit. Nekem az olyan természetes volt, pénzt sem fogadtam el.
2021. júl. 29. 23:49
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

nem vagy balfék, csak kező...az ötödik vontatásnál már profi leszel.

Nem tettél kárt a motorban, a motor nem tudja mire is van használva. A legrosszabbul a kötél járt

2021. júl. 30. 10:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát igen, aki még nem vontatott, annál ilyen előfordulhat. Nem kell belőle ügyet csinálni.

A kocsidnak meg semmi baja nem lett. gondolj bele, ha egyszer húznál utánfutót, akkor is szétmenne a kocsi?

2021. júl. 30. 11:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ártottál a motornak, ahogy fent írták, ekkora terhelést ki kell bírnia.

És a kötélszakadást is inkább a hátul haladónak a számlájára írnám: engem egyszer vontattak kb. 8 km hosszan, életem első (és remélem utolsó) ilyen eseménye volt.

Végig mocskosul ügyeltem, ha meg is lazul néha a kötél, mielőbb kifeszüljön, különösen megállások előtt, mert szerintem induláskor legnagyobb a rántás valószínűsége.

2021. júl. 30. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!