Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ryzen laptopoknál normális a...

Ryzen laptopoknál normális a hangos ventilátor?

Figyelt kérdés

Vettem egy új laptopot, életem első ryzen laptopja, most kapcsoltam be először, de szörnyű a ventilátor benne, annyira felpörög folyamatosan, hogy majd kiszakad.

Eddig csak Intel gépeket vettem, életem első és valószínűleg utolsó ryzen laptopja, ha ez ilyen hangos.

Intelnél nem hallani ha megy, itt mindenre úgy felpörög, hogy félek, hogy nem hallani amit mondok, majd kiszakad belőle a ventilátor. Dolgozni biztos nem lehet rajta, annyira idegesítő.

Vagy hibás a gép?

2022. márc. 15. 18:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
A venti az venti,tökmindegy milyen proci van a laptopban.lehet hogy ebben rossz minőségű vagy hibasan működő van.
2022. márc. 15. 18:32
 2/16 A kérdező kommentje:

Gondoltam hátha a ryzen nagyobb hűtést igényel vagy valami...

De valószínűleg hibás a laptop.

Lefagy, összeomlik a Windows elsőre telepítés, közben, utána felment a Windows nem csináltam semmit lefagy, összeomlik a Windows... És érezhetően melegszik.

Kérdésem, hogy ha már a freedost leszedtem és feltettem egy Windowst, aktiválva még nincs, mivel odáig el se lehet jutni, annyit nem működik a gép, visszalehet küldeni a 14 napos elállási joggal?

2022. márc. 15. 18:44
 3/16 anonim ***** válasza:
Igen ha online vetted.
2022. márc. 15. 18:47
 4/16 A kérdező kommentje:

Akkor jó.

Szegénnyel valami nagyon nincs rendben. Wifit is folyamatosan eldobálja, majd visszajön.

Ujrainditani nem lehet a gépet, mert az újraindítas lefagy...

Kétszer telepítettem újra a wint, pedig a Windows-t újra feltettem, hátha, de használhatatlan.

2022. márc. 15. 18:50
 5/16 A kérdező kommentje:

Online vásároltam szerencsére.

Csak azt nem tudtam, ha már az oprendszert cseréltem, akkor is él a 15 nap.

2022. márc. 15. 18:51
 6/16 szántóvető ***** válasza:
biztos hogy él,megindokolni sem kell.gondolom nem szedted szét.bár az meglep hogy ennyire szar.lehet a háttértár rossz.
2022. márc. 15. 18:54
 7/16 anonim ***** válasza:
37%

Még véletlenül se írd le, hogy milyen laptop ( pontos tipusszámmal), milyen OS, mikor pörög fel, milyen energiagazdálkodási sémával használod...

A gondolatolvasók az ezotéria kategóriában laknak, ennyiből normális választ nem tudunk adni.

2022. márc. 15. 19:08
 8/16 A kérdező kommentje:

Engem is, elég sok laptopot telepítettem újonnan, de nem volt még ilyen problémám.

Néha a CPU hőmérséklet felmegy magától elég szépen. Feltettem programot ami figyeli.

96 is volt.

Lemegy 48-rá is, akkor halk is, ahogy kell, de nem csinálok semmit felmegy magától 96-ra, nyilván kiszakad a ventilátor.

Ha nem nyúlok hozzá lemegy, de ha megnyitok egy böngészőt 80+ a hőmérséklet. Ha csinálok is valamit jobban felmegy valószínűleg a windows telepítés is, ezért halt meg.

Meg az elején a Windows update futott a háttérben, gondolom ezt nem bírta.

2022. márc. 15. 19:23
 9/16 szántóvető ***** válasza:
akkor sem normális ha nagyon hangos.az ezeréves laptopom hangja elviselhető terhelés alatt,pedig a budget kategóriás volt anno.
2022. márc. 15. 19:47
 10/16 A kérdező kommentje:

Acer aspire 3

Ryzen 3 proci van benne.

2022. márc. 15. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!