Megéri vennem 240 Hz-es monitort úgy, hogy később veszek csak új gépet, mivel a mostani nem tudná még 60 Hz-en se kihajtani?
Figyelt kérdés
A következő helyzet áll fenn: Van egy 17" (1280x1024) 15 éves Daewoo monitorom, amit már le kell cseréljek, mert már bekrepál, DVI portja már évek óta kiment, csak a vga portja működik. Le szeretném cserélni a számítógépet is, de azt majd később. Egy Dell 24" 240 Hz-es FHD monitort néztem ki magamnak. Ami majd az új gépemhez, akár kompetitív játékokhoz jó lenne. Igazából attól tartok, hogy a 11 éves PC-m még a Windows se indítaná el rajta. De most egyenlőre nincs rá annyi anyagi keret, hogy komplett gépet is vásároljak mellé. Így maradna ez. A mostani gépem amúgy: Amd A8-5600k (4 mag), 8 gb ddr3 RAM, Rx550 2gb DDR5. Szóval az lenne a kérdés, hogy a gépem kibírná annyira hajtani magát full HD-ban, hogy képet adjon rá? Vagy esetleg próbálkozzak 144 Hz-es monitorral. Megmondom őszintén nem próbáltam még sosem ki ilyen monitorokat, hogy érezzek különbséget. De jó előre szeretnék vásárolni, hogy egy ideig ne legyen vele gond. Ezért gondoltam ezt a fajtát. Ti mit gondoltok?2022. febr. 24. 13:00
1/6 anonim válasza:
Működni fog, csak nem lesz olyan sima a mozgás rajta mint tudna.
2/6 anonim válasza:
Nem látsz különbséget a 240 és a 144 Hz között! De jó eséllyel még a 144 és a 60 között se sokat. Sokkal fontosabb a monitor panel típusa. IPS-t vegyél, TN-t semmiképp!
3/6 Shaddark válasza:
Én a helyedben már 4K-ban gondolkodnék.
Én most egy nanoledes tévét használok, 4k-ban 60 hz.-en.
Full HD-ban (2K) tud 120-at is, én mondjuk nem igazán érzek különbséget.
Jobbára a streamerek szokták ráfogni ha meghalnak játékokban :)
4K-ban szebb a kép úgyhogy inkább azt használom.
- A lényeg, ma 2022.-ben nem feltétlen kell monitorban gondolkodnod, akár egy 49"-os televízió is tud már annyit mint egy monitor.
Egy "olcsóbb" (mire új gépet veszel remélhetőleg az lesz) RTX3050 simán elég a 4K-hoz a DLSS miatt.
- A frissítési ráta amúgy nem ilyen szigorú - annyival fogja hajtani a régi géped az új monitort / tv-t amennyivel tudja. Ha a világ legdrágább monitorját kötöd rá, az sem fogja lelassítani, pont úgy fog menni mint eddig is.
4/6 anonim válasza:
Attól függ milyen géped lesz, milyen felbontású monitor lenne.
5/6 anonim válasza:
Felesleges a 240Hz. 144Hz simán elég, a különbség nem érzékelhető.
6/6 anonim válasza:
Szerintem az eléggé feketeöves dolog, amikor tényleg számítani kezd a képfrissítés. Nem is igazából a látványról szól, hanem hogy mennyit ad hozzá az összkésleltetéshez. Minden másnak is perfektnek kell lenni, hogy számítani kezdjen, beleértve az esporttal kelő-fekvő emberi tényezőt is... Én inkább valami FreeSync-képes cuccban gondolkodnék, és valami tényleg vállalható felbontással és mérettel, legalábbis ha használom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!