Új videokártyával kevesebb az fps ?
Sziasztok vásűroltam egy HD 6970 2GB-t (nem új de erősebb mint az előző GT 710 2GB-m)
Jelenleg amd catalyst 15.7.1 driver van fent.
De volt fent amd crimson is. Mikor az oldalrol letoltom akkor a crimsonra azt írja hogy 16.2.1 de amint feltelepítem és megnézem ott ott már a verziónál vmi 15.3x.xxx van.
Számítogépem alkatrészei:
2db monitor 1db hdmi es egy dvi-i(ezeket hasznaltam GT 710emmel is)
cpu: a8-7600
ram: 2x4gb ddr3
ssd:kingston A400 128gb
előző gpu: GT 710 2GB
Mostani: hd 6970.
PSU: HIEFTEC Smart 500W
Rendszer: ReviOS 11. Volt ReviOS 10 is azon is ugyanez. (Mielott jonne a hate hogy a revios szar. engen nem érdekel. eredeti windowson még ennél is kevesebb volt ugyhogy ezekkel legyszives hadjatok.) Amelyik jateknl ezt eszrevettem: Fortnite. Mit tudok tenni ?
Van egy olyan sejtésem, hogy a táp nem elég a VGA-nak, lévén hogy a 6970 be tud kajálni 320W-ot is, a táp 12V1 ága pedig 24A-ig hivatalos, ami ~290W maximum.
A 12V2 ág pedig 21A-ig hivatalos ami meg ~250W.
#6 +1
egy tapcsere nem artana
6970 valoban zabal
hogy emiatt keves e fps megeshet
de mivel apu procid van igy igp van benne ami szinten amd
erosen bezavarhat
kitudja a modositott win ezeket hogy kezeli
mive hivatalos winekel is megyul baja
igazabol 6000 szerianak mar nincs tamogatasa se FM platfornak APU knak
sajnos amig volt se volt tul jo tamogatasa ezeknek az APUknak
Az még hagyján hogy nem elég, de nem is túl minőségi ill. veszélyes is.
Szóval tápcsere +1.
Formula Gold 550W nem egy nagy összeg és későbbi konfigba is jó lehet.
pl majd azt csinalhatod hogy legyalulsz minden vga drivert
ne legyen se amd se nvidia semmi
aztan biosban letiltod igp t
belepsz felteszed amit lehet a 6970 hez
es akkor jonak kene lennie
az az igp ugyis csak utba van inkabb melegiti csak procit jobba?
Mivel az IGP nagy valószínűséggel (biztos) nem megy ha a VGA-ba dugta a monitort az nem zavarhat be.
Fogadni merek rá hogy a táp csere megoldaná a gondot, lehetőleg egy normálisra amit #8 írt.
A lényeg hogy az A8-7600 45W/65W cTDP-vel van megáldva így ha a BIOS-bán kikapcsolod az IGP-t akkor 45W-al beéri terhelés mellett, ha agyon nyúzod akkor 65W-ig elmehet maximális órajellel.
A VGA 320W így olyan tápot valássz aminek a 12V-os ágai legalább 30A-t biztosítanak, vagy egy izmos egyágas tápot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!