Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videólejátszásnál magas órajel?

Videólejátszásnál magas órajel?

Figyelt kérdés

Most vettem észre teljesen véletlen. Korábban játszottam, ilyenkor háttérben szokott futni a GPU-Z, most játék után elfelejtettem bezárni, és filmezés közben is futott a háttérben.

VLC-vel .mkv formátumú filmet játszottam le és azt figyeltem meg utána, hogy GPU-Z szerint folyamatosan 1920Mhz-en ment GPU közben.

Utána elindítottam ismét egy filmet, másikat, de ugyanúgy .mkv, szintén felemelte az órajelet.

Melegedni nem melegedett, alapjárati hőmérséklet volt jóformán talán 2-3 fokkal magasabb. Viszont azért furcsa mert eddig ahány kártyám volt, mindnél volt valami köztes órajel amit ilyenkor használt, sőt, igazából játékok alatt ahol nincs nagy terhelés van hogy akár 1000Mhz alá is lemegy, szóval elvileg azt szabályozza magának.

Valami szoftveres bug lehet, vagy ez egyszerűen csak ilyen? Igazából mivel gondot nem okoz tényleg baj, csak fura kicsit.

A kártya egy MSI 3080Ti Gaming X Trio.

2022. febr. 15. 04:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Köze lehet a haverdveres dekódolásnak hozzá, én soha életben nem néztem a clockokat videolejatszas közben eddig.
2022. febr. 15. 11:09
 2/3 Shaddark ***** válasza:

Mert ki van kapcsolva (mint előző írta) / nem tudja (H265-öt nem ismerik még a régebbi kártyák) a videokártya hardveres dekódolója dekódolni a videó folyamot.

Nézd meg a beállításoknál, és a videónál is hogy h264 vagy h265.

2022. febr. 15. 11:53
 3/3 Shaddark ***** válasza:
Most nézem, írtál kártyát is... Ennek tudnia kell, szuper kis kártya.
2022. febr. 15. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!