Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kevés lenne a VGA-hoz a proci?

Kevés lenne a VGA-hoz a proci?

Figyelt kérdés

GTA V-el játszogatok a single player módjával, de ettől független eredeti a játék.

A processzor típusa Intel 10400F a videókártya pedig Nvidia 1070Ti.

Így egyben vettem a gépet, feltették előre a Windowsot és a játékot is. Meg van egy mérőprogram ami mutatja, hogy hány FPS-el megy a játék illetve Mhz-ben az órajeleket.

FPS az megvan mindig 60-on viszont azt vettem észre, hogy a videokártya mindössze 700Mhz-en üzemel holott mikor menüben voltam még 1860Mhz-et is mutatott.

Valami nem jól működhet? Aki csinálta azt mondta grafikai beállításokat is felemelte, tényleg szép is a játék, csak ezt nem értem hogy a videókártya miért nem úgy üzemel ahogy elvileg kéne neki, és ami még inkább lényeges, mivel átlátszó oldalfalu a ház azt vettem észre hogy a videókártya két ventillátora áll. :( Ha jól emlékszem a hőmérséklete ilyen 51-57 között mozgott talán de azóta nem mertem elindítani sem.

Ilyenkor mit elhet tenni, fordulhatok az eladóhoz, hogy gond van? Gondoltam azért megkérdem még itt, nehogy valami olyasmi legyen amit pl én állíthattam el, vagy ilyesmi, aztán alaptalanul panaszkodjak.

Létezik, hogy kezd elromlani?

2021. nov. 24. 05:34
 1/8 anonim ***** válasza:
64%

Ha megvan a 60FPS (és gondolom Vsync be van kapcsolva) akkor miba gond? A venti neg azért nem megy mert feltételezem passzív módot is támogat, és csak akkor indul el ha túl meleg. Az 51-57 fok teljesen normális.

Tegyél fel MSI Afterburnert amivel ki tudod jelezni játék közben a CPU és GPU kihasználtságot, órajelet, hőmérsékletet, satöbbit. Ha a CPU 100%-on fut a játék alatt, a GPU meg nagyon kicsit, akkor visszafogja a GPU-t.

2021. nov. 24. 05:51
 2/8 anonim ***** válasza:
64%

Bár azért kötve hiszem hogy a CPU lenne kevés, ha én egy 3470s-el toltam 80%-os kihasználtság mellett gtx1060-al 2560x1080-ban.

Azért a beállításokban én kikapcsolnám a V-syncet hogy akkor mmegugrik-e a kártya órajele.

Ha igen akkor no para.

2021. nov. 24. 06:42
 3/8 A kérdező kommentje:
Már munkába tartok, de akkor ezt a Vsync dolgot megnézem a beállításokban, hogy kikapcsolva mit mutat.
2021. nov. 24. 06:44
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Így van, itt valami szoftveres lock van. V-sync amúgy jó dolog single player módban, ha a monitorod amúgy is 60 hz-es, szóval bekapcsolva maradhat később, de letesztelheted, hogy mit tud FPS lock nélkül.

Nem kell gondnak lennie, összeillenek a hardverelemek. Sőt, még a videokártya a gyenge... 3060Ti-3070-ig kihajtja a kártyákat FHD felbontáson is a 10400F.

2021. nov. 24. 06:58
 5/8 P.O.C. ***** válasza:
64%

A V-sync megszünteti a képtörést, ha 60 Hz -es a monitorod. De ennek az az ára, hogy lock -olja 60 FPS -re a játékot. A V-Sync másik mellékhatása, hogy néha darabosabbnak érezheted a megjelenítést.

Ha kikapcsolod a v-sync -et, megint lesz látható képtörés, de az FPS -ed több lesz. A VGA annyi képkockát fog előállítani amennyit tud.

Ha a képtörés mentesség is kell, meg a több FPS, azt csak G-sync -es monitorral tudod elérni.

2021. nov. 24. 07:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Annyit jegyeznék meg az előttem szólóhoz, hogy az 1000 szériától kezdve az olcsóbb freesync monitorok is támogatottak.
2021. nov. 24. 08:23
 7/8 anonim válasza:
Nagyon egyszerű: a GTA V nem egy mai játék, a 1070Ti meg még ma sem nevezhető azért annyira gyenge kártyának, azt a 60FPS-t tartja azon az órajelen is, fölöslegesen meg miért menjen feljebb, venti is azért nem kapcsol be, mert egyszerűen nem melegszik annyira a kártya, hogy bekapcsoljon.
2021. nov. 24. 10:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Kikapcsolva tényleg felmegy az órajele, FPS-el együtt.
2021. nov. 24. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!