Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van az, hogy jófogáson...

Miért van az, hogy jófogáson szinte mindenki előreutalást kér? Miért nem hajlandóak utánvételes fizetést elfogadni, ha egyszer úgyse tudom átvenni az eszközt anélkül, hogy kifizetném?

Figyelt kérdés

Mi a garancia arra, hogyha előreutalok egy idegennek, akiről igazából semmit se tudok, hogy ő el is küldi azt, amit vettem vagy egyáltalán el küld bármit is? Csak simán ellophatják a pénzem.

Ez a videokártyáknál fordul elő. Nem találtam egyetlen eladót sem, amelyik elfogadta volna az utánvételes fizetést.

Van, hogy vissza se írnak.

Van valami tippetek arra, hogy hol lehetne vásárolni biztonságosan használt, refurbished, open-box stb videokártyákat?

#videokártya #utánvét #használtcikk piac #előreutalás veszélyei
2022. febr. 12. 13:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
10/ eBay kínából is csak utánvéttel rendelsz..?
2022. febr. 12. 15:21
 12/23 A kérdező kommentje:

9.

Hát épp ez az, hogy úgy működik a dolog, hogy a futárnak fizeted a teljes összeget vevőként, amikor megérkezik. A szállítási díjat a háztól-házig szolgáltatásnál az eladónak meg csak akkor kell kifizetnie, amikor már megtörtént a kézbesítés.

A probléma az, hogy ennek ellenére szinte mindenki kéri az előreutalást.

[link]

2022. febr. 12. 15:22
 13/23 anonim ***** válasza:

És mi van ha egy eladóra (magánszemély) haragszanak, meg akarják szivatni (pl szomszédja telekhatár probléma miatt) és rendelget tőle mindig más emailről mindig más valótlan címekre..?

Nyilván senki se fogja átvenni.

2022. febr. 12. 15:28
 14/23 A kérdező kommentje:
Az eladó ugyan úgy használhat más email címeket. És nem kötelező az igazi nevét használni az oldalon.
2022. febr. 12. 15:31
 15/23 anonim ***** válasza:
A futár, posta, vagy akármi egy szolgáltatást nyújt, előre megadott áron. Őket kifizetik akkor amikor átveszik a csomagot, mert az ő munkájuk az, hogy felvegyék aztán elvigyék, függetlenül attól hogy a vevő és az eladó között mi történik ők egy szolgáltatást nyújtanak amit teljesítenek is. Ha én a ház előtt látom meg, hogy nem jó amit kaptam, vagy csak meggondolom magam, nem veszem át, az nem a futár problémája kell hogy legyen. Ezért nem lehet utólag kifizetni őket. Ti sem dolgoznátok úgy, hogy egy harmadik félen múlik hogy megkapjátok-e a pénzeteket, mit csinálsz ha a bolt, vagy az eladó széttárja a kezét hogy hát nem kellett a vevőnek, mégsem fizetlek ki?
2022. febr. 12. 15:38
 16/23 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#15 es akkor?

mamrint olyan esetre gondolok ha jogosan nem veszi at de mar elore kifizette

mondjuk 400ezret...

de ezt mar nem utalja vissza neki elado (most az teljesen lenyegtelen hogy szallitasi koltseg, azt levonhassa ebbol a visszautalasbol, nem ezzel van a fo baj tehat, nem az apropenzel hanem a nagypenzel

mas kerdes hogy rengeteg embernek az apropenz is rengeteget szamit, sok kicsi sokra megy

2022. febr. 12. 16:34
 17/23 anonim ***** válasza:
Mit és akkor? A futárnak halál mindegy, hogy te 400 ezret, vagy 2 ezret fizettél, hogy jön ez ide? Súly, meg a méret érdekli, más nem befolyásolja a szállítást. Ha meg 400 ezerért rendelsz valamit akkor mondjuk menj el érte, és próbáld ki, nem akkora ez az ország hogy ez problémát okozzon ekkora kiadásnál.
2022. febr. 12. 16:48
 18/23 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#17 szerintem mas malomban orlunk vagy nem tudom

ha szemelyesen elmegy valaki erte akkor az utalas nem annyira lenyeges

mondjuk fizethet hamis penzel, ettol valo felelembol kerheti utalassal

mikor megkapta kizavarja vevot a kiprobalt aru nelkul :D

2022. febr. 12. 16:55
 19/23 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

en csak arra utalok hogy az elado nem valal nagyobb kockazatot

mind a vevo mind az elado pontosan ugyanakkora kockazatot valal

vagyis nem lehet elonyben reszesiteni egyiket sem

hogy hopp a vevo/elado karosult nem baj nem indithat ugyet belole

es hogy mennyire jellemzo nem tudom sajnos

emberi megbizhatosagban biznak legtobben mivel jellemzobb

de azert atveresekrol is hallani igy menyire lehet biztos egy elado/vevo hogy nem eppen kifogott egy atverot?

2022. febr. 12. 16:59
 20/23 A kérdező kommentje:

17.

Még autóval is elég hosszú program lehet megvenni például egy használt videokártyát személyesen ha az eladó az ország másik végén van vagy ha egy jó pár megyével arrébb van tőled. Ha autóval egy pár óra hossza csak oda, akkor vonattal meg busszal még vagy +2-3 óra.

Nem nagy M.o., de azért mégsem annyira kicsi.

2022. febr. 12. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!