Miért van az, hogy jófogáson szinte mindenki előreutalást kér? Miért nem hajlandóak utánvételes fizetést elfogadni, ha egyszer úgyse tudom átvenni az eszközt anélkül, hogy kifizetném?
Mi a garancia arra, hogyha előreutalok egy idegennek, akiről igazából semmit se tudok, hogy ő el is küldi azt, amit vettem vagy egyáltalán el küld bármit is? Csak simán ellophatják a pénzem.
Ez a videokártyáknál fordul elő. Nem találtam egyetlen eladót sem, amelyik elfogadta volna az utánvételes fizetést.
Van, hogy vissza se írnak.
Van valami tippetek arra, hogy hol lehetne vásárolni biztonságosan használt, refurbished, open-box stb videokártyákat?
2. Igen, ez a baj. A legtöbb eladónak friss a fiókja és nincs semmilyen előző értékelése. Ha átver és csak simán ellopja a pénzed, akkor meg mit tudsz tenni? Feljelentheted a rendőrségen, de ha nem nagy összegekről van szó akkor nem valószínű, hogy foglalkozni fognak az üggyel.
Kár, hogy nincs Magyarországon az Ebay-hez hasonló weboldal. Ott eléggé jól meg vannak védve a vásárlók.
Nincs köztes megoldás?
Hogy egy részét előre utalod (ami fedezi a postázás költségét is és bizonyítja valós vásárlási szándékod), de a többit utánvéttel fizeted átvételkor..?
5.
Ebben ez esetben még mindig fenn áll az esély az átverésre. Mondjuk 50000 ft nem kevés pénz, legalább is nekem
#5 igen valami megoldas jo lenne arra
nem hivatkozhat egyik fel sem a bizalmatlansagra, ha vegulis a bizalmatlansag igy is megmarad
vagyis amit az online vilagban akarnak egyre jobban megoldani azt kellene a valosagban is
hogy a tranzakcio garantalt legyen mindket fel reszerol
6.
Nekem nem lenne mindegy hogy 5ezret vagy 50ezret kozkáztatok...
#6 hat en remeltem (hogy "is") nincs ott :D
vagyis minimalisan tobbet utalsz csak mint a postazas koltseg (vagy pontosan annyit)
nem pedig egy nagyobb osszeget
amugy viszont termeszetesen ezt az osszeget is lenyulhassa...
ellenben felmerulhetne az a rendszer hogy a vevot terheli a postazasi koltseg, kozvetlen a futarcegnek fizet a vevo a szallitasert
es igy mentesul az eledo ez alol
igy erre legalabb nem hivatkozhatna es ennyit se tudna lenyulni
mondjuk lehetne egy koztes hely is ahol letetbe kerul az osszeg
es mikor atvetelt digitalisan alairod csak akkor utalodik at eladonak
miert nincs ez megoldva mar most? Olyan nehez ez a 22szazadban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!