Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért hibasodik meg gyakrabban...

Miért hibasodik meg gyakrabban egy videokártya, mint pl egy processzor?

Figyelt kérdés

2022. febr. 9. 19:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Hol érhetőek el az adatok, ami alapján ezt szűrted le?
2022. febr. 9. 20:02
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, tényleg lehet egy nagy szerencsém, de eddig sem videokártyám sem processzorom nem romlott el.
2022. febr. 9. 20:37
 3/16 A kérdező kommentje:
Csak látom mennyi hibás kártya eladó, de proci vagy más alkatrészek nincsenek nagyon.
2022. febr. 9. 20:45
 4/16 anonim ***** válasza:
91%
Ez engem is érdekelne. Való igaz, én is így tudom, hogy a processzor a legritkábban tönkremenő alkatrész, feltéve, hogy nem lett túlhúzva a vcore (magfeszültség), és/vagy folyamatosan magas hőmérsékleten járatva. Remélem valaki tényleg meg tudja válaszolni köznyelven.
2022. febr. 9. 20:51
 5/16 anonim ***** válasza:
0%

Nem megfelelő körülmények között egy szóval: Bánya

Vagy a túl sok 2D-3D váltás okozta terhelésben.

Pl játék közben sok alt+tab.

2022. febr. 9. 21:12
 6/16 anonim ***** válasza:
91%
Ugye ez a felmérés nem reprezentatív?
2022. febr. 9. 21:18
 7/16 anonim ***** válasza:
98%
Nem hibásodnak meg gyakrabban. Hibás videokártyát eladják mert lehet még vele valamit kezdeni, ha más nem a körítést (hűtést) lementeni róla egy másik ugyanolyan típusú kártyára. Egy döglött CPU-val nem lehet mit kezdeni, max dísznek jó. Na ezért látsz több hibás kártyát hirdetve.
2022. febr. 9. 21:50
 8/16 Alex Fly ***** válasza:
74%
A processzor egy alkatrész. A videokártya pedig egy alaplapra forrasztott processzor és az azt kiszolgáló, sok alkatrészből álló áramköröket is tartalmazza - jóval több meghibásodási lehetőséggel.
2022. febr. 10. 04:42
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Őőő "Csak látom mennyi hibás kártya eladó, de proci vagy más alkatrészek nincsenek nagyon."

Már nem azért, de egy procin mit cserélne az ember? tüskéket? Egy rossz videokártyából több alkatrészt lehet kinyerni

2022. febr. 10. 07:42
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
#5 ezt kifejtenéd bővebben? Kicsit megijedtem, mert nálam az alt+tab gyakori.
2022. febr. 10. 08:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!