Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van egy ilyen gépem, ez vajon...

Van egy ilyen gépem, ez vajon jó lenne NAS szervernek? Filmeket akarok nézni róla telefonon, "bárhonnan a világból"!

Figyelt kérdés

Dell Optiplex 390 Intel® Core™ i3 2130 / 3.40GHz, 3M, VT-x, 65W, 4GB

DDR3, 1333MHz, későbbekben bővíteném 8 GB-ra a RAM-ot, mivel csak annyira lehet bővíteni a konfigot.

ma 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Attól függ milyen kódolásúak a filmjeid. Ha H265 vagy "újabb" akkor nem.
ma 17:50
 2/5 anonim ***** válasza:

NAS-nak akkor is jó.

Médiaszervernek viszont csak akkor, ha nincs szükség transzkódolásra.

Bár a fogyasztása nem a legjobb, de valszeg drágább lenne beszerezni egy kevesebbet fogyasztó gépet.

ma 17:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen lapból van a NAS-om:

[link]

Mérföldekkel gyengébb mint mint egy i3. Van benne 16G RAM is.

Truenas Scale fut rajta.

Plex fut róla. Tele van pakolgatva sorozatokkal, filmekkel, ráadásul úgy, hogy azokat egy usb külső diskre tettem. (biztos nem fogok filmeket tárolni raid diskeken).

Tökéletesen működik. Mennek a filmek a TV-ről, laptopról, telefonról. Távolról is, még a kórházban is néztem róla.

Legutóbb zenét is feltettem rá és plexamp-ot tettem a telefonra, így azon keresztül távolról streameltem a zenéket a kocsin Android auto-n. Utóbbi sokszor leakad, de szerintem az inkább az applikáció hibája a telefonon.

ma 18:19
 4/5 anonim ***** válasza:

#2:

"

NAS-nak akkor is jó.

Médiaszervernek viszont csak akkor"

Tehát akkor média szervernek nem jó, miközben az elsődleges felhasználás az lenne. Média streamre a H265 szerencsésebb a kisebb sávszéligény miatt, a transzkóding H265 support nélkül nettó szopás.

#3:

"Mérföldekkel gyengébb mint mint egy i3."

Viszont a Gemini Lakeben ban hardveres H265 és VP9 dekóde, ami a processzortól függetlenül megoldja a transzkódolást és a media streaminget.

ma 18:34
 5/5 A kérdező kommentje:

"Attól függ milyen kódolásúak a filmjeid. Ha H265 vagy "újabb" akkor nem."

Lehet először régi dvix-es filmekkel próbálkoznék, hogy hogyan működik ez az egész.És persze az is érdekel, hogy meg tudom-e csinálni magamnak!

ma 19:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!