Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nincsenek neten normális...

Miért nincsenek neten normális monitortesztek?

Figyelt kérdés

Épp egy monitor megvásárlásán gondolkodom, keresem, hátha van egy színvonalas, lényegre törtő, elfogulatlan teszt, ami nem áradozik, nem ugyanazt a marketing bullshitet szajkózza, mint amit a gyártó weboldala, hanem kritikusan és semlegesen elemzi az egyes típusok képességeit, de nem találok ilyet. Minden reviewert megvettek kilóra?

Engem már annyi is örömmel töltene el, ha lenne a monitorokról egy jó minőségű videó és pár színhelyes, éles, nagy felbontású kép, miközben az EIZO online monitortesztet futtatják rajta. Akkor pl. látszana, mennyire foltosak a homogén színek, a fehér, szürke, mennyire sötétedik a kép a szélek felé, mennyire világít a fekete, meg hasonlók. De nem, semmi ilyen nincs. Miért? Vagy csak én nem találok?

2022. febr. 9. 02:19
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

8: Az interneten rengeteg teszt és más színvonalas szolgáltatás van, a javarészük "ingyen". Értem ezalatt, hogy nem pénzzel fizetsz, hanem azzal, hogy reklámokat nézel, vagy esetleg valamilyen fizetős prémium szolgáltatást választasz, ami már pénzért van. A rtings.com -on kell fizetni? Eddig nem kellett, pedig nagyon szépen összeszedve, minden fontos részletre kiterjedően lehet tesztedményeket elemezni, öszsehasonlítani, és nem megkérdőjelezhető hitelességű, szubjektív vélemények alapján készítik ezeket, hanem standard teszt-eljárások eredményeire támaszkodva. De van ennek megfelelő oldal kifejezetten digitális fényképezőkre specializálódva, és ezer egyébre.

9: Az a baj, hogy nem mindig lehet megnézni a kiszemelt monitorokat. Most pl. 4-5 közül választok, ebből 2 használt, mindkettő messze Budapesttől, nem tudok odaugrani 200 km -re. Ugyan az eladók vállalták, hogy ha kell, behozzák nekem, de nagyon kínos, hogy felhozzák, kipróbálom, és azt mondom, bocs, nekem kicsit túl világos a fekete rajta, mégse kell. Ezért jobb még idejében látni, mire számítsak. Ha lenne egy bemutatóterem, ahol az eizo teszttel meg lehetne nézni egymás mellett az összes esélyes típust, boldogan odamennék, de már az is nagy dolog, ha egy boltban kint van egy vagy két fajta 32 colos monitor.

Én sem a youtube -os szövegelésekre akarok alapozni, a legtöbb youtubert kilóra megvették, azt mondják, amit eléjük tettek a szponzoraik. De egy standard teszt sokmindent elárul. A rtings -en leírják, hogy teszteltek, ez is tetszik ott. Én most az egyik monitor-eladó embert megkértem, hogy küldjön nekem jó minőségű fotókat szemből az eizo teszt screenjeiről, meg is tette. Nagyjából látom is, mik a főbb gyengeségek, erősségek.

2022. febr. 9. 16:39
 12/13 anonim ***** válasza:
Monitort úgy veszek mindig,hogy előtte utánanézek.Mikor megvettem,kipróbálom itthon.Ha nem tetszik visszaviszem az üzletbe pár napon belül.Ez ilyen sajnos.Monitort venni nem egyszerű,ha az ember kényes rá.
2022. febr. 19. 21:24
 13/13 A kérdező kommentje:

12: Én is alaposan utána szoktam nézni sokféle teszt-oldalon, olvasok személyes véleményeket is fórumokon komolyabb hardver vásárlása előtt.

Használtaknál sajnos nem opció a visszavitel. Ha meg már odamegy az ember megvenni egy hirdetésre, vagy ha esetleg elhozza neki az eladó, nagyon kínos lefikázni és ott hagyni, ha nem tetszik.

Végülis egy LG 32" 32UD89-W -t vettem valakitől jóval félár alatt, még rajta volt a fólia, és totál el vagyok tőle ragadtatva, egy új világot nyitott, az ősrégi, 24 colos full HD monitorom után más életérzés ezen dolgozni, filmezni, játszani.

2022. febr. 21. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!