Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alaplapi HDMI csatlakozó...

Az alaplapi HDMI csatlakozó output vagy input (is)?

Figyelt kérdés
Van egy MSI A320M-A PRO MAX alaplapom aminek van HDMI portja. Meg lehet hajtani input módra, vagy csak output, és ha nem van-e olyan video kártya amin van HDMI input?

2022. febr. 7. 08:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak output.
2022. febr. 7. 09:24
 2/6 anonim ***** válasza:
38%

Csak kifele.

VGA-n is csak kimeneti portok vannak.

Mire kellene az input?

2022. febr. 7. 09:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Vannak ún. rögzítőkártyák (capture card) elsősorban játékmenetek rögzítésére, de gondolom védett tartalomhoz, pl. tévéműsorokhoz nem alkalmasak.
2022. febr. 7. 10:33
 4/6 A kérdező kommentje:

Újabb pc-en már nincs vga csak dvi output a monitorhoz. Ezek szerint a hdmi is csak a monitorozáshoz jó. Külső forráshoz kell egy jó input amivel rögzítheted. Erre adják az USB ket. Ha csak vga+hang, vagy hdmi jelem van akkor azt szeretném elmenteni fileban. A hdmi jobb minőséget ad. Tán nem olyan lehetetlen dolog ez. Barátomtól kipróbáltam egy hdmi grabber-t és átjön minden amit a hdmi megjelenít, csak hát a kép-minőség csökken és gond a kép-hang szinkron.

Gondoltam egy olyan kártya amin van hdmi input segít ezeken és a szoftverek is jobban kezelik (OBS, VLC). Vagy tán van nem túl drága szoftver w10-11 hez ami tudja kezelni a hdmi jelet kép hang szinkronban?

Köszi a gondolkodást!

2022. febr. 8. 08:13
 5/6 A kérdező kommentje:

Még valamit. Nem tudom csak sejtem, hogy a DVI port csak output. Ha ez így van akkor totál redundáns (vagyis felesleges) a HDMI port is mert mindkettő csak output monitorhoz - van ennek így értelme? Egy egyszerű kütyű átalakítja a HDMI-t DVI ra és vversa.

Ha a DVI használható inputra is, akkor az más helyzet lenne.

2022. febr. 8. 09:50
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Az is csak output. Ezek már nem az analóg idők. Azért van több különböző digitális kimenet, hogy pl. több monitorral is lehessen használni. A HDMI és a DisplayPort modernebb, mint a DVI. Vannak olyan kártyák is, amin több azonos kimenet van.
2022. febr. 8. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!