Az alaplapi HDMI csatlakozó output vagy input (is)?
Csak kifele.
VGA-n is csak kimeneti portok vannak.
Mire kellene az input?
Újabb pc-en már nincs vga csak dvi output a monitorhoz. Ezek szerint a hdmi is csak a monitorozáshoz jó. Külső forráshoz kell egy jó input amivel rögzítheted. Erre adják az USB ket. Ha csak vga+hang, vagy hdmi jelem van akkor azt szeretném elmenteni fileban. A hdmi jobb minőséget ad. Tán nem olyan lehetetlen dolog ez. Barátomtól kipróbáltam egy hdmi grabber-t és átjön minden amit a hdmi megjelenít, csak hát a kép-minőség csökken és gond a kép-hang szinkron.
Gondoltam egy olyan kártya amin van hdmi input segít ezeken és a szoftverek is jobban kezelik (OBS, VLC). Vagy tán van nem túl drága szoftver w10-11 hez ami tudja kezelni a hdmi jelet kép hang szinkronban?
Köszi a gondolkodást!
Még valamit. Nem tudom csak sejtem, hogy a DVI port csak output. Ha ez így van akkor totál redundáns (vagyis felesleges) a HDMI port is mert mindkettő csak output monitorhoz - van ennek így értelme? Egy egyszerű kütyű átalakítja a HDMI-t DVI ra és vversa.
Ha a DVI használható inputra is, akkor az más helyzet lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!