Asus P9X79 alaplapomon az egyik RAM foglalat meghalt. Mennyibe került egy ram foglalat csere ? Illetve ismertek olyat aki garanciálisan vállalja is ?
Nincs értelme. Vagy nem tudom... mimd a 8 slotot kihasználod jelenleg? De még ekkor is inkább azt mondom, hogy memóriát cserélj, és 4 ram-mal oldd meg a quad channelt.
Dominikműhelyét javaslom, ha mégis javíttatnál.
" Tudom azért sokat nem számít hogy dual vagy quad channel de jó lenne ha hibátlan lenne az alaplap."
Attól függ mire használod. Játékra és alap dolgokra teljesen jó a dual-channel is. Melónál ahol előnyösebb a nagyobb sávszél ott lényeges a quad channel. Ha nincs rá égetően szükséged akkor szerintem ne foglalkozz vele és ne költs rá.
Az egyáltalán nem biztos, hogy magával a RAM sínnel van a gond, ha nem működik. Lehet az egy forrasztási hiba, felépült oxidáció, mikroszakadás a nyákon, kialakult hiba/oxidáció a processzorfoglalatban vagy akár hiba az IMCben a processzoron belül is. Lehet már maga a diagnosztika is többe kerülne, mint a lap értéke ha meg a javítás is húzós..
Nézz szét a prohardveren, biztos van valaki aki ilyeneket is bevállal ( van aki procifoglalatokat is cserél), hátha ő tud közelebbit mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!