Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplapban elromolhat a RAM...

Baksay Árpád kérdése:

Alaplapban elromolhat a RAM foglalat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy Asus P5KPL SE alaplapom aminek ugye 2 RAM foglalata van és az elsőben van egy 2 GB-os RAM, amivel működik, de manapság már elvárt a 4 GB. Van is egy szintén 2 GB-os RAM-om aminek ugyan az a gyártója illetve órajele, viszont ha a másik RAM-ot belerakom ugyan elindul a gép, de nincs kép. A RAM nem lehet problémás mivel ha berakom az első foglalatba ugyan úgy működik. Magyarán a második foglalatba ha behelyezek egy RAM-ot akkor nincs kép. Tönkre mehetett a foglalat?

2018. márc. 28. 17:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen. Minden el tud romlani.
2018. márc. 28. 17:21
 2/8 pinkpancser ***** válasza:
Ugyanaz a gyártó és ugyanaz az órajel. Na de a késleltetések is ugyanazok?
2018. márc. 28. 18:23
 3/8 Fantom83 ***** válasza:

A késleltetés is fontos,illetve azok a ramok a gyártó szerint együtt működnek-e dual módban?

Régen nekem is volt hasonló problémám,csak akkor sípolt a gép.

Ezért használok single channel-t! Elromlik a 2-es,vagy 3-as,esetleg a 4-es foglalat? Nem baaaaaaj! Nekem ott az 1-esben a 8 GB-os modul,és kész! :-)

2018. márc. 28. 20:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen, a gyártó szerint működnek dualban, illetve a késleltetés is megegyezik a két RAM között. Akkor ezek szerint az alaplap a hibás. Egyébként ezt lehet javítattni vagy érdemesebb új alaplapot venni? Persze tudom, nem egy mai darab. :-( Egyébként köszönöm az eddigi válaszaitokat! :-)
2018. márc. 29. 00:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Én különböző késleltetésű ramokat használok és működik a gép :D
2018. márc. 29. 07:28
 6/8 pinkpancser ***** válasza:

Más késleltetéssel is működhet dual módban, de akkor a lassabb tempóval fog menni.

És érdemes e javítani? Találkoztam már laptopnál RAM foglalat forrasztási hibával és javítottuk. De lehet híd probléma is, akkor viszont többe kerülhet a javítás mint egy új lap.

2018. márc. 29. 12:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Persze elromolhat, mint minden. Viszont ha a két memória működik külön külön, de együtt nem, az nem jelenti automatikusan azt, hogy az alaplap rossz.

Érdemes lenne szerezned másik 2 memóriát (kölcsönbe) és kipróbálni. Vagy a te meglévő moduljaidat egy másik alaplappal kipróbálni.

2018. márc. 29. 12:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megpróbálom akkor egy másik alaplapba berakni a ramokat hátha kiderül mi a probléma.
2018. márc. 29. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!