Lenovo Ideapad 510-15IKB típusú laptopnál mi lehet a gond a billentyűzettel?
A problémám 2 felvonásos volt.
Első alkalommal a jobb és a bal oldali Shift gomb nem működött, bevittem szervizbe, és BIOS resettel tudták megoldani a problémát. (Nem értették, hogy ettől hogy oldódott meg a probléma, de lényeg, h működött.)
Második alkalommal az Y,A,Q,0,1 és Esc gombok nem működtek, újra szerviz, újra BIOS reset és megint jó volt. Kb 2 napig... Közben a laptop hátsó borítása is cserélve lett, mert szegényem nem bírta a sok szétszedést.
Most hol működnek, hol nem az Y,A,Q,0,1 és Esc billentyűk.
A szerviz szerint cserélni kellene a billentyűzetet, de pillanatnyilag nem tudják beszerezni sehonnan.
Kérdésem, hogy valaki tapasztalt e már hasonlót, mi volt rá a megoldás. A billentyűzet csere valószínűleg tényleg megoldaná a problémát? Próbáljak Ebay-ről rendelni?
Köszi előre is a válaszokat! :)
milyen bios reset?
hazilag is tudsz defaultozni, az nem segit?
ha reset alatt akku es elem kivetelet ertik
valoszinu hogy billhibas
hogyha nem az mindeg rosszabb, mert akkor alaplappal kell szoszmotolni
az alaplap hal be legtobbszor mindennel
viszont lenyegeben az az egesz gep halalat jelenti is, mert javitani hosszadalmas, maceras, koltseges, csereje lenyegeben gepcsere, hiszen cpu gpu is rajtuk van majd mindeg (laptopoknal)
de ha megsem akkor is a leghuzosabb
#3:elvileg szétszedték, kivették elemet igen
Házilag hogy érted, h tudok defaultozni? Úgy h én szedem szét? Nem biztos, h neki mernék állni :) Vagy van más mód is?
Igen, azt gondoltam, h még a bill. csere lenne az olcsóbb megoldás, csak ha mégse az a gond, akkor feleslegesen nem akarok költeni rá :( Inkább akkor gyűjtögetek új laptopra.
#4: Kb 6 éves.
#5 nincs ertelme igen, alkatreszkent meg erhet valamit, ha ismert hibaval hirdeted, sokszor kelhet pl a kijelzo, es az eleg ertekes foleg ha jobbfele, meg sok mas is felhasznalhato benne
bios ba belepsz amivel kell amikor indul gep, Del, F12 nem nezem meg most mi is, lehet ki is irja amikor indul
es ott Defaultra mesz
ha nem segit akkor elektronikai hibaja lehet amit a teljes arammegvonas ideiglenesen megold
de lehet az sem fog segiteni mar
igazabol szerviz nem tudni miert nem nezte at lapot
valamelyikben kulon lapkan van a billentyuvezerlo, akkor konyebb es olcsobb is lehet csereje, ha az a gondja, es megeshet
mindjart meg is nezem milyen alaplapja van ezeknek
ez eleg reszletes
az egesz felsoreszed egybe van vagyis csak magat nem tudod cserelni a billt ha az hibas hanem egeszet kell
amugy itt latni hogy kulon van a vezerlo vagyis ha azzal van gond az cserelheto
de van link arrol ha megis megprobalnad csak a billt cserelni
amugy egy profi finomelektronikahoz erto lehet javitani is tudna
#7 Köszönöm a linkeket, hasznos volt, kicsit jobban átlátható, h mi a helyzet odabent :)
Hálisten pillanatnyilag most működik újra a bill., nem tudom h mi történt vele, de remélem jó darabig így marad (kop-kop) :D
Vészmegoldásként pedig marad az USB-s bill. csatlakoztatás...
#8 Hát akkor az enyém is produkálta a típushibákat... a hátlap már cserélve lett, jobb oldalt kb totál szétment a nyitófülnél :(
Nézegettem új laptopot, akkor Lenovonál az "Ideapad" típust felejtsem is el? Az újaknál is fennáll vajon ez a típushiba?
Ez volt az egyik szimpatikus db, de azok után amit írtál elbizonytalanodtam... Neked mi lett a Lenovo után?
Nekem Lenovo Thinkpad x260 lett, de nem újonnan (400 ezer ft nincsen nekem se), hanem egy éves használt. Nagyon jól bevált. SSD, 8 GB, Windows 10 stb., csak az akkuja húzós, egy órát bír. Ez üzleti laptop, van egy régebbi anyánál, az 11 éves és még mindig működik, semmi baja (x201).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!