Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért is jobb az SSD mint a HDD?

Miért is jobb az SSD mint a HDD?

Figyelt kérdés

Annyira nem értek a témához, de azt hittem, hogy ez úgy működik mint egy pendrive és nem kell semmit szétszerelni a gépben.

Az, hogy 30 másodperc helyett 5 másodperc alatt bootol a windows engem nem igazán fogott meg.

Igazából nekem az a funkciója tetszene, hogy a gépből viszem az adatokat egyik másikba. Főleg, hogy most home office-ban dolgozok így hasznos lenne egyébként is. Na meg játékokat is tudnék ott tartani meg csomó adatot.

És már párszor vettem újabb gépet, akkor ugye az előzőről pendrive-ra menteni amit lehetett, vagy a régiről az újra másolni. Pont az lenne szerintem a lényege, hogy ezen a dolgon rajta legyen minden és nem kell ezer felé figyelni. Felhő, merevlemez, pendrive, céges gép. Már az ember nem bírja követni...

De hogy így szerelgetni kell mekkmester módjára, ennyi erővel kiszedem a HDD-t és átteszem a másik PC-be, ha már úgyis szerelgetni kell.

Meg a pendrive-ra még rámásolok tényleg csak egy kisebb adatot az is vagy 5 perc... Szóval ha olyan gyors mint írják az azért jó pont.

Ha most valami nagy hülyeséget írtam akkor elnézést és javítsatok ki kérlek.

2022. jan. 31. 12:31
1 2
 11/13 Takysoft ***** válasza:

Sokan úgy tesznek, mintha nem léteznének külső SSD-t.

Samsung T5-ös illetve T7-et tapasztalatból tudom ajánlani. Remek drive-ok.

2022. jan. 31. 14:07
 12/13 SIDLER22 ***** válasza:

Szerintem elég nagy előny, hogy amíg a SATA3-as vinyó tud olvasni 120MB-al addig az én SSD-m 7000-el. A rendszer hamarabb elindul mint ahogy bekapcsolna a monitor. Windowson a GIMP 3 másodperc alatt indul el. Manjaro rendszeren ugyanez fél másodperc. Gyakorlatilag egy pillanatra bevillan a töltés és már be is adta a programot.

Nyilván nem mindenkinek számít ez annyira, de én nekem például tetszik.

2022. jan. 31. 14:49
 13/13 anonim ***** válasza:

Van külső ssd és külső hdd is, ami úgy működik, mint a pendrive.

A belső ssd előnye az, hogy a fájlok elérési ideje és olvasási sebessége (jobb esetben az írásis ebessége is) a hdd-hez képest többszörös, vagy valós idejű. Szekvenciálisan (nagy fájlok) is már 2-3-szoros legalább (a legolcsóbb SSD-kkel), míg kis fájloknál(programok indítása) tízszeresen gyorsabb is lehet (az olcsóbb ssd-kkel), így rendkívül reszponzívvá teszi a rendszert (főleg az, hogy nem kell várni a tányér forgására és az olvasófej pozícióba állására egy adat kiolvasásához). Játékokban viszont sok a tömörített fájl, ami jelentősen lelassítja az adatok betöltését, így ott a betöltés gyorsulása 2-5-ször gyorsabb csak. Nem az SSD a szűk keresztmetszet.

Tehát ha nagy fájlokat akarsz vinni egyik gépről a másikra, akkor olyan külső SSD-t kell venned, ami nem melegszik el, bírja a konstans ~250MB/s írást (belső HDD-k maximális szekvenciális olvasási sebessége ez. Egy átlagos HDD-é inkább olyan 160 MB/s)

2022. febr. 2. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!