Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot érdemes venni?

Milyen laptopot érdemes venni?

Figyelt kérdés
Nem értek hozzá és nem tudom mit kell nézni rajtuk, ezért kérdezem itt. Elsősorban digi oktatás miatt lenne rá szükségem. Azon kívül nem igazán van vele szemben elvárás, csak legyen valami alaptudása és ne egy leggagyibb utánzat legyen. Sok pénzem nincs rá, így valami olcsóbb kellene.

2022. jan. 28. 18:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
(32GB RAM-mal helyett ugyanennyi háttértárral)
2022. jan. 29. 07:36
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

"Windows 11 Home has a footprint of 17.88 GB installed"

"Windows 11 Pro takes 18.09 GB when installed"

[link]

Ebből a büdös életben nem lesz 64GB amíg nem szemeteli tele az ember. Még új böngésző sem kell, az Edge nagyon jól használható, és ugyanezt gondoltam a Chrome-verzió előttiről is.

2022. jan. 29. 09:34
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdező igénye: „legyen valami alaptudása és ne egy leggagyibb utánzat legyen”

4GB RAM: gagyi. 64GB SSD: gagyi. 120GB SSD: félgagyi. SSD+HDD ~OK. Celeron/pentium proci: gagyi. 768p-900p kijelző: gagyi. Külföldi billentyűzet: gagyi. Magyar billentyűzet rossz helyen levő Í és Ű-vel: félgagyi.

Ezeket kerülni kell.

2022. jan. 29. 09:47
 14/27 anonim ***** válasza:
21%

#13 Persze, te is mondd fel a leckét, ügyes vagy. A gagyi szó ezekre egyébként egyáltalán nem alkalmazható, és nem azért, mert esetenként kevés, legfeljebb az esetleg gyenge minőségű házra, vagy a kijelzőre, de olyanokat már nem nagyon használnak. Áruld már el, böngészéshez miért kellene pl. 240 GB tárhely? 4 GB RAM-mal legalább 10 lap lehet megnyitva anélkül, hogy újratöltene, talán több is, az adott oldaltól függ, mennyi helyet foglal. A ...p formátum pedig nem kijelzők, hanem progresszív videók felbontására használatos okoska, tudod mi az Google nélkül? Az újabb Celeronok és Pentiumok pedig simán hozzák akár egy pár éves Core i5 teljesítményét. Pl.

Intel Pentium Gold 7505 @ 2.00GHz: 5362 PassMark pont.

Intel Celeron N5095 @ 2.00GHz: 4232 PassMark pont.

[link]

A külföldi billentyűzetet legagyizni különösen ostobaságra vall, vagy legalábbis általános iskolán rekedésre. Azt majd a felhasználó eldönti, mi a kényelmes neki. Aki pl. programozni akar, pont a magyart fogja kerülni az eldugott szimbólumok miatt.

2022. jan. 29. 10:01
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

"Sok pénzem nincs rá, így valami olcsóbb kellene."

Írj egy max árat, de én nem adnám AMD 5300U/I3-1115G4 alá.

14# Nem tudom hova kell ezt húzni, 240gb/8gb manapság minimum, nem tudom miért centizgetne valaki szaros 64gbvel/4gb rammal

2022. jan. 29. 11:11
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

#15 Egyik sem centizgetés, többször kifejtettem, legfeljebb a 2/32 lenne az. Ilyen "vacak" gépeket is lehet venni 4GB RAM-mal (az elején van egy pár szerintem téves árazás):

[link]

Ezt kiemelném a 64GB SSD-vel:

[link]

De tudom, széllel szemben pár dolgot nem ajánlott csinálni...

2022. jan. 29. 12:16
 17/27 A kérdező kommentje:
Hát 150 ezer lenne a végső határ, annál többet nem csak hogy nem akarok, de nem is tudok kiadni rá. Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettek iránymutatásban.
2022. jan. 29. 15:19
 18/27 anonim ***** válasza:

Ha drága a számítógép, amit kinéztél, akkor ezt tenném: mindenkitől, minden alkalomra (amire csak tudnak, akarnak adni: névnap, Húsvét - ha van nálatok ajándékozás húsvétkor - , szülinap, ballagás, diplomaosztó, bármi...) pénzt kérnék, amit ahogy megkapok, betennék egy perselybe (de a lényeg, hogy véletlenül se a bukszádba/erszényedbe/pénztárcádba tedd, mert onnan ripsz-ropsz el fogod költeni) és amint megvan az összeg, azonnal megvenném.

Olcsóbb nem lesz az ilyesmi, csak drágább... illetve a számítógépet mindig lehet fejleszteni...

2022. jan. 29. 16:08
 19/27 anonim ***** válasza:
46%

16# "1035G1" ez gagyi

Kérdező sajnos 150e alatt mindegy mit veszel, mert csak gagyik vannak.

Amit 2#ajánlott az van a legközelebb hozzá, olcsóbbat én sem találtam

2022. jan. 29. 16:18
 20/27 anonim ***** válasza:
53%
#20 Attól hogy apuci/anyuci fél milliós gépet vett neked, még nem kell leszólni a többit.
2022. jan. 29. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!