Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot érdemes venni?

Milyen laptopot érdemes venni?

Figyelt kérdés
Nem értek hozzá és nem tudom mit kell nézni rajtuk, ezért kérdezem itt. Elsősorban digi oktatás miatt lenne rá szükségem. Azon kívül nem igazán van vele szemben elvárás, csak legyen valami alaptudása és ne egy leggagyibb utánzat legyen. Sok pénzem nincs rá, így valami olcsóbb kellene.

2022. jan. 28. 18:47
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd, szerintem digitális oktatásra bőven elég egy olyan sima laptop, ami bármilyen általános irodai célokra megfelelő.

Én irodai munkát végzek, és az EU összes tagállamából kapok dokumentumokat, amit a legkülönbözőbb Office-okkal írnak. Ezért egyetlen dolog a fontos nekem: az, hogy - írd és mondd - BÁRMILYEN dokumentumformátumot (doc,docx,rtf, odt,xls, xlsx, stb.) meg tudjak nyitni.

Nem tudom, mennyi a kereted rá, én két dolgot tennék: bemennék pár áruházba (MediaMarkt, Tesco Hipermarket, ilyenek), körülnéznék neten, mindenhol jegyzetelnék azzal kapcsolatban, hogy hol, melyik áruházban mit adnak mennyiért, esetleg - mivel írod, hogy nincs sok pénzed rá - megnéznék használt gépeket árusító weboldalakat - Jófogás, stb. - és ha nem bízol a saját számítógépes ismereteidben, akkor vinnék magammal valakit, akiben maximálisan megbízol, és ért hozzá.

Alaptanács: ne az olcsóságra hajts, mert akkor valószínű többet fogod szidni, meg várni rá, mint amennyi köszönet lesz benne. Én pl. gyűlölök várni gépre (igaz, alapvetően szövegszerkesztésre használom, viszont brutális fájl és szövegmennyiség méretekkel dolgozom... )

2022. jan. 28. 19:16
 2/27 szántóvető ***** válasza:
100%

elszálltak az árak,olcsó laptop ma már nincs.

[link]

ez megfelelő alapdolgokra,ami ennél jóval olcsóbb azt már nem érdemes megvenni.

2022. jan. 28. 20:36
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem írtál maximális árat, kell-e Windows, mekkora legyen... mellesleg a fentinél gyengébb gépet is lehet venni, és kényelmesen használni.
2022. jan. 28. 22:00
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

ár-érték arányban most az 5500U procis gépek a legajánlhatóbbak. Árban alatta 5300U, alatta 1115G4. De annyival nem olcsóbbak, mint amennyivel kevesebbet tudnak, sajnos.

Kell egy keretet megadnod.

Ami kell még amúgy:

- SSD 250+GB

- RAM 8+GB

- 1080p kijelző (FHD) a kívánt méretben (12-17", általánosságban 14-15,6"-es gépek vannak a piacon)

- (magyar billkiosztás)

2022. jan. 28. 22:29
 5/27 anonim ***** válasza:
0%
SSD 250+GB mi a francnak tanuláshoz meg böngészéshez? 64GB bőven elég, ahogy 4GB RAM is, bárki bármit mond. Le lehet pontozni. Kérdező, vehetsz pl. Lenovo Duet 3-at, azt szét is szedheted, és vannak olcsóbb változatai.
2022. jan. 28. 22:35
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Tanuláshoz kell csak igazán a sok RAM. egyetemre már 8GB sem elég, mikor kutatnod kell, és 20+ lap van megnyitva.
2022. jan. 28. 22:38
 7/27 anonim ***** válasza:
0%
Ahhoz kell, de nem hiszem, hogy itt ez lenne a terv.
2022. jan. 28. 22:43
 8/27 anonim ***** válasza:
67%

"64GB bőven elég, ahogy 4GB RAM is"

Ezekkel a paraméterekkel mobiltelefont szokás venni nem laptopot.

64GB-ot simán felzabálja a rendszer, főleg ha windows-t teszel rá. Programok + frissítések, stb.. gyorsan fogy a hely. Arról nem is beszélve, hogy SSD-nek nem egészséges ha teljesen telerakod. Szóval minimum 120-as de inkább 250-es SSD kell ahhoz, hogy használni tudd a gépet.

A memóriáról pedig annyit, hogy nálam most csak a Chrome van megnyitva és 5GB van használatban. Ráadásul ez linux, szóval a rendszer 650MB-ot eszik csak alapból... a windows ettől sokkal többet.

amit a #2-es válaszoló írt az szerintem sem rossz vétel. ez alatt maximum használt laptopot vennék, mert a többi csak papírnehezék

2022. jan. 28. 23:18
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
vagy ha nem sürgős a vétel, akkor a tavaszi új szériák okozhatnak meglepetést. pl intel legrosszabb 12. gen procija is 5 magos lesz, 1P+4E. Kíváncsi leszek hogyan teljesít, de szerintem lenyomja majd ezt a 1115G4-et, és még olcsóbb is lehet. De ez még hónapokkal odébb van...
2022. jan. 29. 00:24
 10/27 anonim ***** válasza:
40%
#8 A Windows-nak csak kb. 20 (!) GB kell, nagyobb frissítéskor egy kicsit több, nem zabál fel semmit. Van egy Windows-os tabletem 32GB RAM-mal, Firefoxszal, egyebekkel, és kb. 10 GB szabad hellyel. A programok meg annyit "zabálnak", amennyit kapnak az OS-től. Ha sok RAM van, többet, ha keveset, kevesebbet. Ebben pl. 2 GB van, és több megnyitott lap is elfér, persze nem 20 azért.
2022. jan. 29. 07:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!