Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyiket cseréljem le?

Melyiket cseréljem le?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kicsit bővebben a problémámról: Kb. 3 éve le lett cserélve minden hardver a számítógépemben, és az akkori játékokkal szinte gond nélkül tudtam játszani viszonylag magas fps számmal (mondjuk ez relatív, de élvezhető volt maga a játékélmény), szóval megfelelt. Viszont az utóbbi időben arra lettem figyelmes miután beszereztem pár újjabb játékot hogy már nem úgy akarnak működni mint ahogyan azt a régiek tették. Persze ez érthető fejlődtek a technológiák most már többet igényelnek a mostani játékok. És ezért fontolóba vettem egy esetleges hardver cserét főleg amit jelenleg tudnék finanszírozni az egy videokártya váltás lenne, mert azt halottam hogy az tesz hozzá a legtöbbet a teljesítményhez, a második a processzor ami meg a legkevesebbet az a RAM, (javítsatok ki ha tévedek, mert nem tagadom laikus vagyok a témában, de ezt hallottam.

Alább belinkelem a gép tulajdonságait, de a kérdésem az lenne hogy megoldható lenne-e csak egy videó kártya csere az esetleges játékbeli probléma megoldásáért, vagy akkor már a processzort is le kéne cserélni az alaplappal együtt...? Szóval amolyan kettőn áll-e a vásár? Mert azt is hallottam hogy ennek a 3 dolognak valamilyen szinten egálban kell lennie egymással csak nem tudom hogy így ez igaz-e, és hogy mennyit enged az eltérés... Vagy ti mit tennétek a helyemben, ha úgy állnátok hogy mindent jelenleg nem tudnának lecserélni mert nem lenne hozzá meg a tőkétek?

Nyilván nem az lenne a célom hogy a beállításokban mindent fel tudjak tolni ultrára és még úgyis meglegyen a 60 fps-em, csupán egy stabil játékmenetet szeretnék kialakítani ahol az esetleges droppok se viszik le 20-30-ra az fps-esemet, gondolom ezek hardver hiba miatt szoktak történni, ja meg az időnként crasheket se szívlelem túlzottan. Vagy mondhatnék egy konkrét példát amit kedvtelésből szoktam űzni az a Rainbow Six Siege. Ennél a játéknál legtöbbször meg van a több mint 60 fps a beállításokban a texturák médiumon vannak a többi lowon, mert egy youtube videóban azt hallottam hogy nem tesznek annyit hozzá hogy érdemes legyen a mermóriából többet fogyasztania, de meg vagyok elégedve szép a látvány Full HD-n. Viszont olykor eléggé be tud szaggatni ami arra tökéletes hogy a következő pillanatban az ellenfél könnyedén le tudjon lőni mert én egy kimerevített képet látok. Lehet hogy csak pár másodpercig, de aki már valaha is játszott multiplayer játékkal az tudja hogy olykor ez a kis idő is sokat tud számítani főleg ha az utolsó 15 másodpercben vagytok és még le raknod a bombhatástalanítot nem mellesleg páran az ellenségből még életben vannak, és velük is kell kalkulálni. Nem mellesleg az időként crashekkel... Na mindegy. Szóval úgy tapasztalom hogy nem teljesen stabilak a dolgok.

A kérdésem arra vonatkozik hogy amit mindjárt belinkelek gép tulajdonságokat, ha kicserélném a benne lévő videó kártyát akkor megoldódna a fentebb említett probléma? Vagy a processzorom is annyira elavult hogy nem oldódna meg a probléma csak egy videó kártya cserétől? És ezekkel automatikusan együtt jár az alaplap csere is? Vagy ti hol kezdenétek a dolgok?

Jelenlegi gép: [link]

20/F

2022. jan. 26. 01:10
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Vagy szinte ugyanaz csak Intel processzorral

[link]

2022. febr. 10. 02:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!