Ez az összeállítás jó lehet?
Szeretnék egy gépet fejleszteni. Alap felhasználásra is és persze játékra is.
Amit vennék:
Processzor: Intel core3 10100f 3.6MHz
Alaplap: Gigabyte H410M H V3
RAM: Kingston Fury Renegade 8GB DDR4 2666MHz
Videókártya: Egy 1050 ti, 1650 ti vagy 1660 ti erősségű.
Szerintetek? Sokat nézegettem ezek után és jónak tűnik.
Az alábbi játékok elfuthatnak rajta 1080p medium grafikán?
-Fifa23
-Rainbow Six Siege
-GTA5
-Word Of Tanks
-Leauge of Legends
-CSGo
Vagy valaki egy jobb alternatíva?
Köszönöm a válaszokat, de a vége felé már nem sokat értettem. :)
Akkor a mostani alaplapot felejtsem el?
Azok alapján amit John elmondott én azt mondom, hogy legalább egy B460-as chipsettel rendelkező lapot vegyél.
Az alaplapok elnevezése általában ugyanaz.
MSI B460M PRO
Az MSI ugye a gyártó. A B460 a chipset neve. Az M betű az azt jelöli, hogy microATX-es a mérete. A PRO meg csak annyit kb, hogy ha megveszed akkor nagyon kemény leszel mert PRO.
A 3.6 GHz annyit számít, hogy az az órajel amihez a TDP értéket megadták a processzornak. Ez annyit jelent, hogy a 3.6 GHz-el legfeljebb 65 wattot vesz föl. Vagyis ha a leggyagyibb lapot veszed akkor ezt a teljesítményt tudod kihozni minden magból. Ennél ez általában nagyobb szokott lenni. Ahogy látod oda van írva, hogy Up to 4.3 GHz. Vagyis max 4.3 GHz-ig tud feltolni egy magot. Ez persze függ az alaplaptól meg hűtéstől meg kicsit a táptól is. Bár azzal ritkán van probléma.
Én személy szerint azért voltam itt vitában a többiekkel mert nem tudtam, hogy az Intelnek van arca egyáltalán ilyen chipset-eket gyártani. Már hozzászoktam az AMD szabadságához :D meg hát annak idején több Intel lapom is volt és egyiknél sem volt ilyen korlátozás. Az volt a nagy szívfájdalmam, hogy az i3-8350K-mat nem tudtam húzni. Majd ezt megoldottam egy Z490-es lappal. Azóta én AMD-s vagyok itt meg teljesen máshogy működik a chipset osztályzás és a RAM kezelés.
Én azt tanácsolnám neked, hogy vegyél egy B550-es AMD lapot és hozzá egy 3000-es Ryzen-t. Ahhoz egy 2666 MHz-es RAM-ot amit addig húzol amíg birja alap fesz. értékekkel. (Az én RAM húzási trükköm az, hogy beállítom azt a profilt aminél az időzítések vannak erősebbre állítva. Majd az órajelet manuálisan tolom feljebb amíg engedi. Így a késleltetés is kisebb lesz meg az órajel is jobb.)
Ezt tanácsolnám neked. De mivel látom, hogy filléres gépet akarsz összerakni ezért csak azt tudom tanácsolni, hogy legalább ne a legszarabb Intelt rakd össze ha már Intel kell. Legalább egy B460-as legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!