Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez az összeállítás jó lehet?

Ez az összeállítás jó lehet?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy gépet fejleszteni. Alap felhasználásra is és persze játékra is.

Amit vennék:

Processzor: Intel core3 10100f 3.6MHz

Alaplap: Gigabyte H410M H V3

RAM: Kingston Fury Renegade 8GB DDR4 2666MHz

Videókártya: Egy 1050 ti, 1650 ti vagy 1660 ti erősségű.

Szerintetek? Sokat nézegettem ezek után és jónak tűnik.

Az alábbi játékok elfuthatnak rajta 1080p medium grafikán?

-Fifa23

-Rainbow Six Siege

-GTA5

-Word Of Tanks

-Leauge of Legends

-CSGo

Vagy valaki egy jobb alternatíva?

2022. jan. 22. 14:54
1 2 3 4
 21/36 SIDLER22 ***** válasza:
100%
De milyen értékre állítja be a RAM-ot? A JEDEC Standardot állítja be a RAM-nak? Mert az elég gáz. Ezek szerint akkor te vehetsz bármilyen RAM-ot mert az úgyis csak 2133 MHz-en fog futni mivel nem tudod átállítani.
2022. jan. 22. 18:06
 22/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de a vége felé már nem sokat értettem. :)

Akkor a mostani alaplapot felejtsem el?

2022. jan. 22. 20:50
 23/36 A kérdező kommentje:
És a videókártya DDR-száma az mindegy? A RAM számával nem kell passzolnia?
2022. jan. 22. 20:52
 24/36 SIDLER22 ***** válasza:
Hát attól függ mennyire komoly gépet akarsz. Ahogy kivettem a lényeget ez a lap a JEDEC Standard órajelet állítja be ami 2133 MHz. Vagyis ennél nagyobb RAM-ot fölösleges venned a géphez mivel úgysem tudod beállítani mert gagyi a lap.
2022. jan. 22. 20:53
 25/36 SIDLER22 ***** válasza:
A videókártya DDR száma az csak a videókártyára vonatkozik. Amit figyelned kell az az, hogy a lapon a PCI-E slot legalább annyi generációs legyen mint a kártyán. Bár úgy tudom ez sem annyira fontos mert a 3. generációs PCI slotok is képesek arra a sávszélességre ami elég egy videókártyának.
2022. jan. 22. 20:54
 26/36 A kérdező kommentje:
Esetleg van olyan alaplap, ami a processzor által kiírt 2666MHz-t kihajtja? Nem sokkal drágábban.
2022. jan. 22. 20:55
 27/36 A kérdező kommentje:
Az hogy a processzornak 3.6MHz-s az órajele az mit számít?
2022. jan. 22. 21:08
 28/36 A kérdező kommentje:
A GIGABYTE egy tesztelt és bevált platformot kínál, amely biztosítja a megfelelő kompatibilitást akár 4600 MHz-es és azon túli profilokkal. A felhasználóknak mindössze annyit kell tenniük, hogy elérjék ezt a teljesítménynövekedést, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy memóriamoduljuk XMP-képes, és hogy az XMP funkció aktiválva van és engedélyezve van a GIGABYTE alaplapjukon. Az alaplap oldalán ezt találtam.
2022. jan. 22. 21:11
 29/36 SIDLER22 ***** válasza:

Azok alapján amit John elmondott én azt mondom, hogy legalább egy B460-as chipsettel rendelkező lapot vegyél.

Az alaplapok elnevezése általában ugyanaz.

MSI B460M PRO

Az MSI ugye a gyártó. A B460 a chipset neve. Az M betű az azt jelöli, hogy microATX-es a mérete. A PRO meg csak annyit kb, hogy ha megveszed akkor nagyon kemény leszel mert PRO.

A 3.6 GHz annyit számít, hogy az az órajel amihez a TDP értéket megadták a processzornak. Ez annyit jelent, hogy a 3.6 GHz-el legfeljebb 65 wattot vesz föl. Vagyis ha a leggyagyibb lapot veszed akkor ezt a teljesítményt tudod kihozni minden magból. Ennél ez általában nagyobb szokott lenni. Ahogy látod oda van írva, hogy Up to 4.3 GHz. Vagyis max 4.3 GHz-ig tud feltolni egy magot. Ez persze függ az alaplaptól meg hűtéstől meg kicsit a táptól is. Bár azzal ritkán van probléma.

Én személy szerint azért voltam itt vitában a többiekkel mert nem tudtam, hogy az Intelnek van arca egyáltalán ilyen chipset-eket gyártani. Már hozzászoktam az AMD szabadságához :D meg hát annak idején több Intel lapom is volt és egyiknél sem volt ilyen korlátozás. Az volt a nagy szívfájdalmam, hogy az i3-8350K-mat nem tudtam húzni. Majd ezt megoldottam egy Z490-es lappal. Azóta én AMD-s vagyok itt meg teljesen máshogy működik a chipset osztályzás és a RAM kezelés.

Én azt tanácsolnám neked, hogy vegyél egy B550-es AMD lapot és hozzá egy 3000-es Ryzen-t. Ahhoz egy 2666 MHz-es RAM-ot amit addig húzol amíg birja alap fesz. értékekkel. (Az én RAM húzási trükköm az, hogy beállítom azt a profilt aminél az időzítések vannak erősebbre állítva. Majd az órajelet manuálisan tolom feljebb amíg engedi. Így a késleltetés is kisebb lesz meg az órajel is jobb.)

Ezt tanácsolnám neked. De mivel látom, hogy filléres gépet akarsz összerakni ezért csak azt tudom tanácsolni, hogy legalább ne a legszarabb Intelt rakd össze ha már Intel kell. Legalább egy B460-as legyen.

2022. jan. 22. 21:25
 30/36 SIDLER22 ***** válasza:
Hát a Gigabyte lapos dologgal kapcsolatban csak annyit, hogy 4600 MHz-es RAM nem lesz olcsó mulatság. Azt a plusz pénzt én inkább jobb lapra költeném. Az XMP meg már majdnem alap dolog. A leírtak alapján B460-as chipset-nél ezt be is tudod állítani.
2022. jan. 22. 21:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!