Ha veszek egy SSD-t és külső tárolónak használom?!
__________Egy ilyen SSD-t rendeltem__________
__________És egy ilyen tartó tokom van hozzá__________
Filmeket raknék rá, hogy tudjam nézni a TV-n.
Igazából nem lenne nagy igénybevételnek kitéve.
Egy 128GB-os pendrive is kb. ennyibe kerül, sőt még drágább!
Mennyit bírnak az ilyen SSD-k?!
Pár év filmnézést azért ki kéne bírnia szerintem...
Igen én is gondoltam rá, de már volt itthon a 2.5"-höz ilyen tokom.
Gondoltam kihasználom.
Eddig egy régi laptopból kimentett HDD-t tartottam benne, de már kezdi feladni a harcot. Zajos lett az utóbbi időben és volt, hogy megakadt róla a film is.
De a sima vinyóval már megjártam, mint írtam fentebb.
Volt, hogy leejtettem véletlenül és lehet azért kezdett mostanában hangosabban működni és sokszor megakadt a másolási folyamat, amikor filmeket pakoltam rá.
Az SDD-ben meg ugye nincs mozgó alkatrész és ezért szerintem biztoságosabb és hosszab életű lesz.
Ráadásul 4K filmek kerülnek rá(van amelyik 50GB darabja), jól jön majd az írási-olvasási sebesség többszöröse a HDD-vel szemben.
100 mbyte/s elég egy 4k-s filmnek, és szekvenciálisan kell olvasni és nem random
menj fel egy hardverrel foglalkozó számtech oldalra és kérdezd meg mennyire praktikus ssd-n filmet tárolni, egyszerűen nem erre találták ki
ettől függetlenül arra használod amire akarod, a te pénzed
de te kérdezted meg
Inkább maradjanak a gépen az adatok, és médiaszerverről játszd le a filmet. Ehhez az is kell, hogy mindkét eszköz kábellel legyen a routerhez kötve (wifi nem megbízható).
Sok jó médiaszerver program van. Nekem a Serviio vált be.
Jó sok ööö... nem egészen helyes dolgot írtak itt neked :)
SSD-ből létezik külső is, nem véletlenül, teljesen jó külső használatra.
Lassulni sok pici fájl esetén fog, de a filmekre pl. ez egyáltalán nem jellemző, tehát a sebességgel nem lesz gond.
A hálózaton keresztüli film nézéshez jó öltlet szerintem is a hálózaton keresztüli használat.
Egy 20e. alatti pl Zyxel (de bármi más is jó csak ne TPGagyi legyen) router segítségével megoldható. AC vagy AX szabványt kell tudnia. Ez viszont fontos.
- Nekem Zyxel AC routerem van és 4/8K-ban nézek filmeket a gépemről a VR szemüveggel akadás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!