Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külső tárolónak sima SATA-s...

Külső tárolónak sima SATA-s SSD-t, vagy M.2 SATA3-as SSD-t válasszak?

Figyelt kérdés

Ahogy elnézem a specifikációkat a sebesség ugyanaz, a méret nyilván nem. Külső tokot is ugyanolyan árban (3000Ft) körül lehet hozzá venni. Egyébként a sebesség irreleváns, mivel sima 3.0-s USB-n fogom használni, szóval az lesz a bottleneck (ezért sem gondolkozom NVMe SSD-ben azon túl, hogy ahhoz sokkal drágább a külső ház).

Ti melyiket vennétek külső tárolónak és miért?

HDD kizárva, sajnos sokat utazom és képtelen vagyok vigyázni ezekre a dolgokra és rendszeresen elhaláloznak, ezért is akarok SSD-re váltani.

2020. máj. 7. 13:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

NVMe SSD csak akkor, ha más terveim lennének vele a későbbiek folyamán (nem külső felhasználás).

Így marad az SSD. Ha fontos a kapacitás, akkor HDD, de csak plusz 1-2 év garival.

2020. máj. 7. 14:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés, hogy NVMe SSD vagy HDD, hanem hogy sima SATA-s SSD, vagy M.2-es. Nem minden M.2-es SSD NVMe-s, van SATA-s is. De ha ez nem volt világos, akkor azt hiszem Te nem fogsz tudni tippet adni ezzel kapcsolatban. Azért köszi a hozzászólást, ment a zöld kéz.
2020. máj. 7. 15:47
 3/7 A kérdező kommentje:

SATA-s M.2 SSD:

[link]

NVMe-s M.2 SSD:

[link]

NVMe-t nem akarok, mert drágább, jobban melegszik és tök felesleges USB-s külső vinyónak használni, az USB port sebessége bottleneck-elni fogja és nincs is szükségem erre a sebességre.

Amik között teoritikusan próbálok dönteni, az a sima SATA-s SSD:

[link]

Vagy az M.2-es SATA-s SSD:

[link]

Árban nagyjából megegyezik, sebességben is, ami evidens, hogy méretben nem. A hozzájuk való külső ház is egyezik árban. Ezeken felül érdekelne, hogy melyik típust érdemesebb venni és miért?

2020. máj. 7. 15:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Külső tárolónak" én ha nem kell hurcolni akkor 3TB-os vagy nagyobb 3,5" HDD-t vennék + beépíthető fiókot. Ritkán elővéve a szekrényből csak becsúsztatod a gépbe és megy.

Ha hurcolni is kell telephelyek és gépek közt akkor 2,5" sata3 HDD vagy SSD + USB3 ház/kábel.

Külső M.2 USB3 ház még elég ritkaság, bőven jó a 2,5" méret is.

2020. máj. 7. 16:31
 5/7 A kérdező kommentje:

Van külső HDD-m, Te vagy itt a második aki HDD-re akar rábeszélni és nem tudom miért. Nem ez volt a kérdés.

A fontos adatokat HDD-n tárolom én is, sőt RAID 1-ben redundánsan használom, mivel ha az SSD elhalálozik, akkor az adatoknak is búcsút lehet inteni, egy HDD-ről meg jó eséllyel kinyerhető.

Szóval ezt a HDD témát zárjuk le.

Ez a setupom van itthon, csak hogy mindenki megnyugodjon, hogy nem kell a HDD-re rábeszélni, nincs vele bajom:

[link]

Nekem a lényeg, hogy minél könnyebb, minél kisebb eszközön tudjam hozni-vinni a legfontosabb dolgokat és ezért gondolkozom SSD-ben.

M.2 USB házat pedig én speciel pont annyit láttam, mint sima SATA-sat, ráadásul pont ugyanolyan árban vannak. Mármint a SATA-s M.2-k (3.000Ft körül), az NVMe M.2 házak drágábbak sokkal (10-15.000Ft).

Azért köszi a választ, ment a zöld kéz.

2020. máj. 7. 17:12
 6/7 anonim ***** válasza:

"Nekem a lényeg, hogy minél könnyebb, minél kisebb eszközön tudjam hozni-vinni a legfontosabb dolgokat"

Ekkora USB3 pendriveot keress:

[link]

2020. máj. 7. 21:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem írtam valóban, de 500GB-os háttértár kéne, pendrive-ból az ekkora az 70-80ezer forint és még lassú is. Azért ennyire picinek nem kell lennie. :)
2020. máj. 7. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!