WD Caviar Blue vagy Black? Másodlagos tárolónak. Esetleg inkább külső HDD? Utóbbiról tapasztalat?
Nézelődtem az interneten összehasonlítások után, de a vélemények megoszlanak.
Van egy 250GB-os SSD az asztali gépemben, illetve egy 1TB-os WD Black, ami novemberben 15 ezer volt, most 23 PCX-en. Emellé szeretnék még egy 1TB-os HDD-t, de nem tudom eldönteni, hogy FZEX vagy EZEX legyen. Melyik a gyorsabb, ellenállóbb? A zajszint nem lényeg, a Blacket sokan mondják hangosnak, én sosem vettem észre, hogy az lenne.
Viszont, bár nem elsődleges szempont, nem elhanyagolható a hordozhatóságának fontossága. Még nem dőlt el, hogy belső vagy külső HDD-t vegyek-e, az asztali gépem és a laptopom közti gördülékeny, váltott munkavégzés miatt. Valakinek van javaslata, tapasztalata külső HDD-kkel kapcsolatban? Sebesség, ár/érték szempontból milyet érdemes venni?
FZEX jobb mint az EZEX.
Én januárba vettem BLACK-et 23-4 ezerért. Nem is tudtam, hogy 15 volt novemberbe. o.O
Külső HDD viszont sokkal jobban ellenáll a fizikai hatásoknak. (Rázkódás, stb...) Ezért inkább azt ajánlanám.
#1 - Ó, bocsánat, rosszul emlékeztem. 18 ezer volt novemberben, most megnéztem a számlán... De lényegtelen, akkor is sokkal olcsóbb, mint most.
Akkor én is ezt hallottam és emiatt vettem Blacket, most viszont láttam egy-két leírást, amiben a Blue-t állítják gyorsabbnak. Nem egészen értem.
Szia!
Ha PC és laptop közti "kommunikáció" a lényeg, akkor én a HDD mellé vennék egy NAS-t is. És akkor nem kell kötögetni a kábeleket, hanem egy helyen van minden és bárhonnan elérhetőek az adatok! :)
A másodlagos adattárolónak kell, akkor szerintem mind1, hogy melyiket veszed.
De egy NAS-on gondolkodj el szerintem!
:)
A black sokkal gyorsabb, a blue a wd legalja, a black meg az egyik legjobb(van gyorsabb wd, de kb ssd áron, és itthon még nem is láttam).
Novemberben mázlid volt, akármikor néztem az árakat a black mindig 22-24 között mozgott(ha esetleg arra számítanál, hogy megint visszaesik az ára).
4.
Kérlek neeee~
A Blue pont, hogy a 2. legjobb az otthoni felhasználásra.
Black~ Leggyorsabb + leghangosabb >.> :P
Green~ Energiatakarékos marha lassú merevlemez.
Blue~ kettő között, mondhatni "átlagos."
Red~ Szerverekhez merevlemez
Purple~ Kamerás megfigyelő/térfigyelő rendszerekhez van kitalálva.
A blue azért létezik, hogy áruljanak ők is valamit az alsó kategóriában, semmi másért. Igen, a sebessége átlagos, de ez csak egy szempont, az sem árt, ha mellé tartós is(btw ez az egyetlen előnye a green nek a többivel szemben, nem az energiatakarékossága, hanem hogy hogy _sokkal_ kisebb a valószínűsége, hogy megadja magát).
A black(7200rpm) meg hogy lenne hangosabb, mint a blue(szintén 7200rpm)? Esetleg lemaradtam valamiről, és nem a mozgás generálja a zajt?
Köszönöm a válaszokat!
Elgondolkodom a NAS-ban, nekem eszembe se jutott... Van egy kedves ismerősöm, aki ezzel foglalkozik, majd megkérem, hogy segítsen.
Ezek alapján viszont Blackre fogok beruházni.
Még egyszer köszi.
Egy Blue ugyanannyira tartós mint egy Black (csak kisebb sebességen).
Azt meg, hogy ugyanolyan hangos-e pasz.
Naponta minimum 1 kérdést lehet látni, ahol a Black-et úgy ajánlják, hogy leggyorsabb, de hangosabb mint a többi.
Én ezekből indulok ki, mint említettem, csak Black-em van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!