Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel Core I3 1115G4 és AMD...

Intel Core I3 1115G4 és AMD Ryzen 5 5500U CPU között nagy különbség van teljesítményben?

Figyelt kérdés
Mindkét processzor Asus laptopban van. Ha csak általános használatra veszem a gépet, internetezés/filmnézés, akkor észrevehető a különbség a két processzor teljesítménye között? Játszani nem akarok a gépen.

2022. jan. 11. 10:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Maga a proci az teljesen biztosan ami kérdéses az videokártya
2022. márc. 5. 20:14
 12/12 anonim válasza:
Első válaszoló, egy nem minden Intel 4 mag 8 szál, mert pl a 8700K sem. Az i3 1115G4 mobil processzor 2 mag 4 szál, viszont nem lehet egy processzort csak a több mag és több szál miatt erősebbnek tekinteni, azért nem mert vannak esetek amikor az 1 magra jutó nagyobb teljesítmény számít, ilyenek a játékok, és vannak esetek amikor a több mag és több szál számít pl ha munkára kell a processzor pl rendereléshez. A két processzor közül a Ryzen 5 az erősebb, de az U jelzés azt jelenti hogy erősen gyengített processzor. Kérdező, filmezésre, netezésre, böngészőből játszható játékokra alkalmas az i3 is, az i3 kevesebbet fogyaszt. Alapvető dolgokra használva az i3 is bőven elég lesz. Nekem ASUS Vivobook X515EA BQ1210W van, vehettem volna a Ryzen 5-el szerelt más gyártó laptopját ami többet fogyaszt, erősebb is, de mivel igazából játékra nem való egyik sem, alap dolgokra meg az i3 is bőven jó így én a kevesebb fogyasztás miatt választottam az említett laptopot ami amúgy baromi gyors, Windows 11 van rajta gyárilag, a bekapcsoló gomb lenyomása után kb azonnal tudom használni a laptopot.
2023. jún. 7. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!