Miben más egy mini PC egy hagyományos asztalinál?
Tegyük fel, hogy ugyanakkora a memória meg a háttértár.
Van bármi hátránya, normál otthoni használatnál? Vagy gyakorlatilag ugyanaz, csak kisebb helyet foglal?
#10 Akkor nézzünk két hasonlót.
A PCmark összehasonlítás az nem teljesen korrekt, mert illene a 11700K val összevetni meg az akkori konkurenciával:
És önmagában még ez sem jelent semmit, mert a játékokhoz határ felesleges a 16 szál, laptopban és mini házban pedig nem fogod tudni úgy hűteni még a 45Wattos procit sem, mint a normális PCben a 300Wattosat. Ott esélyed sincs pl intelnél a tau limit kikapcsolására. Ezek a tesztek meg addig szépek, amíg turbó időn belül csináljuk de ha beraksz egy 2 órás Cinebench R23 loopot egy 11850H-re és a Tau limit nélküli 11700K-ra akkor ott baromi nagy különbség lesz ám a végeredményben, pedig papírforma szerint nem lehetne ( az első 26/52 másodpercben).
Hát, ezeket nem értettem, de azért köszönöm. :)
Játékra nem akarom használni.
Csak azért szeretnék az igényeimnél jóval erősebb gépet, mert pár év után mindig lesz valami gubanc, hogy hiába a takarítás, újrarakás, valami leterheli a gépet, és lassul.
Mivel csak szórakozásra használom, munkára nem, ezért nem is szeretnék túl sokat rákölteni.
Eszembe jutott a kérdés, miközben ilyen kompakt gépeket nézegettem, mert találtam egyet, amit asztali Ryzen processzorral, és gyári hűtővel forgalmaznak, ami elég ritka, és csak 85 x 160.55 x 193.3 mm. Persze grafikus kártya nem megy bele, a 120W-os külső táp el sem bírná. SSD-vel, és anélkül is árulják.
Köszönöm, de közben az az ismerősöm, aki csinálni szokta a gépemet, ő is lebeszélt a minikről.
Lehet, hogy mégis jó lenne egy, de nem merem bevállalni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!