A már formázott merevlemezem újra formázni szeretne, de az letörölné minden adatomat. Mit tegyek?
Már régóta használom ezt a merevlemezt, tegnap is használtam, viszont ma azt a hiba(?)üzenetet kaptam, hogy:
"A meghajtóban található lemezt használat előtt formázni kell."
Ez azt jelenti, hogy addig nem látom az adataimat, ameddig nem formázom meg a lemezt, átmásolásról persze szó sincs, egyben letörölné az összeset. Ilyenkor mit lehet csinálni?
Ezt a vinyót használom: NBASE EH-25NDS2
Mentsd az adatokat róla (pl Recuva-val) másik fizikai lemezre. Utána formázhatod.
Ha el akarod kerülni a hasonló eseteket akkor kapcsold ki a gyorsindítást.
#1 Megpróbáltam egy másik laptopon megnyitni, de ugyan azt írta ki, mint az előzőnél. Semmi változás. Mind a kettő laptop HP.
#2 Recuva-val sem ment a fájlok megnyitása, nem is látja az adataimat. Amikor rákattintok a Scan-re, azt írja ki, hogy:
"(Warning) Failed to scan the following drives: H:: (a G lemeznél is ezt csinálja) Unable to determine file system type."
Hogyha valaki tud esetleg egy jobb megoldást, annak nagyon örülnék.
Még mindig nem formáztam a lemezemet, hátha ott van az esély rá, hogy visszahozzam róla az adataimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!