Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A már formázott merevlemezem...

A már formázott merevlemezem újra formázni szeretne, de az letörölné minden adatomat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már régóta használom ezt a merevlemezt, tegnap is használtam, viszont ma azt a hiba(?)üzenetet kaptam, hogy:

"A meghajtóban található lemezt használat előtt formázni kell."

Ez azt jelenti, hogy addig nem látom az adataimat, ameddig nem formázom meg a lemezt, átmásolásról persze szó sincs, egyben letörölné az összeset. Ilyenkor mit lehet csinálni?

Ezt a vinyót használom: NBASE EH-25NDS2

2021. dec. 26. 19:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Tipikus Windowsos hiba. Valamiért nem ismeri fel a partíciót. Igazából bármi megoldás lehet. Másik Windowsos gép, Linux. Linux lehet, hogy javítani tudja a partíciót formázás és adatvesztés nélkül.
2021. dec. 26. 20:31
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

Mentsd az adatokat róla (pl Recuva-val) másik fizikai lemezre. Utána formázhatod.

Ha el akarod kerülni a hasonló eseteket akkor kapcsold ki a gyorsindítást.

2021. dec. 26. 21:24
 3/7 A kérdező kommentje:

#1 Megpróbáltam egy másik laptopon megnyitni, de ugyan azt írta ki, mint az előzőnél. Semmi változás. Mind a kettő laptop HP.

#2 Recuva-val sem ment a fájlok megnyitása, nem is látja az adataimat. Amikor rákattintok a Scan-re, azt írja ki, hogy:

"(Warning) Failed to scan the following drives: H:: (a G lemeznél is ezt csinálja) Unable to determine file system type."

Hogyha valaki tud esetleg egy jobb megoldást, annak nagyon örülnék.

Még mindig nem formáztam a lemezemet, hátha ott van az esély rá, hogy visszahozzam róla az adataimat.

2022. jan. 3. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Mondtam az első válaszban, Linux → Disks (gone-disk-utility) → kiválasztod a lemezt → fogaskerék ikon → Repair Filesystem...
2022. jan. 3. 11:01
 5/7 anonim ***** válasza:
*gnome-disk-utility
2022. jan. 3. 11:17
 6/7 A kérdező kommentje:
#1/#4/#5 Nincsen Linux-om.
2022. jan. 3. 11:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Ingyen van. Akkor lesz, amikor akarsz.
2022. jan. 3. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!