Frissen formázott, üres merevlemezen mi foglalja a helyet?
Vettem egy új merevlemezt és létrehoztam egy új partíciót. 150 gigás, nem másoltam rá még semmit, viszont 100 mega már foglalt. Nem rendszerpartíció.
Ez minek köszönhető? Formázáskor már íródik a HDD-re valami a rendszer által?
Előre is köszönöm!
NTFS. Windows 7 fut.
A rendszer fizikailag is más meghajtón van, ott a lemezkezelő írja is, hogy a rendszernek lefoglalt 100 mega. De ez másik meghajtó és 200 mega a foglalt terület. Ötlet? :/
# 5
Értem. Ez 1.5 teránál mekkora lehet majd szerinted? :/ Mert a lemez másik részét még nem formáztam.
Az indexelést kikapcsoltam.
Sajnos nem tudom mekkora lehet és hogy lehet ezt kiszámítani, de ezt nem igazán lehet elkerülni...
Lehet játszani olyannal hogy levenni nagoyn a clusterméretet, akkkor meg a fájlmásolás lassul be és nem is biztos feltétlenül, hogy az alapból lefoglalt területnél kevesebbet foglalna.
Minden naplózó fájlrendszer lefoglal magának bizonyos területet mert naplóznia kell.
Ha Ext4 fájlrendszerre formáztad volna, akkor képedtél volna el igazán, mert az aztán képes alapból nagyon sokat elfoglalni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!