Azt alábbi konfigba mennyire lenne jó fejlesztés egy RTX 2080?
i5 10400 (Nem K, Nem F)
16 GB Ram 2x8 2666 Mhz
Alaplap: Gigabyte H410M H V3 (With H510M Chipset)
Asus Tuf 550W Bronze 80P
Tudom hogy jelenleg eléggé tré a videókártya választék, de ha muszáj akkor muszáj többet kiadni.
Teljesen jó lenne de miért pont
2080?
Király köszi!
Mert néha nagyon baráti áron lehet rájuk szaladni 😁
Huhh, ez elég necces... egyrészt a tápegység: az ajánlás 650W. Egy jobbfajta 550-nel is elmegy, de ez a TUF nem éppen az élmezőny...
Ezen az irányadó listán a B szint alja:
Nyugodt szívvel nem tudom ajánlani ezt a kombinációt. Ha szervizben kéne ezt összeraknom, akkor nem vállalnék rá felelősséget, az biztos. Nem egy rossz táp ez a TUF, de max 2060-2070-hez raknám (csak hogy maradjunk az RTX 2000 szérián belül).
Illetve félő, hogy az alaplap sem lesz elég a proci 100%-os kihajtásához. 10100-at még elbírná, de a 6 mag sok egy irodai felhasználásra szánt alaplapnak, és a H410 chipsetesek közül mind az. A VRM nem erre a terhelésre lett tervezve, hűtése sincs... Nem tudom, hogy meg lehet-e kockáztatni... és egy ilyen kártya mellett a proci is fog dolgozni rendesen, jól összeillenek, szóval be fogja kérni a laptól a wattokat rendesen.
Tehát két necces pontja is van a csomagnak... ez nekem túl sok kockázat. De amúgy persze meg lehet próbálni, csak nem jó ha az ilyen áramellátásért felelős hardvereket 100%-on pörgetjük. Ezek a legsérülékenyebbek egy mai gépen. Most hogy saccolnom kelljen valamit... kb 30% esélyt adok neki, hogy 2 éven belül valami gond lesz velük. Ilyen kockázattal számolj.
Javaslat kb ez lenne: B460/B560 alaplap, VRM hűtőbordákkal. De én nem fejlesztenék rá... akkor menjen ezzel, és ha elérhető jó áron a 12. gen (vagy AMD alternatíva), akkor váltanék félgépet (lap-ram-proci). Kb 1 éven belül.
Táp: Rm650x
most akciós alzában, 34 ezer. Egyik legjobb választás az ilyen nagyfogyasztó GPU-k mellé. 10 ÉV GARANCIA!! Ezt a váltást most meglépném. A mostani tápot tudod értékesíteni 15-20 ezerért a használtpiacon, így a váltás csak 15-20 ezer pluszköltséget jelent számodra, ami elenyésző az RTX árához képest. Ennyit nagyon megér az, hogy biztonságban tudd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!