Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik gépet fejlesszem egy...

Melyik gépet fejlesszem egy kicsit, konkrétan egy SSD-vel?

Figyelt kérdés

Van egy asztali:

AMD Athlon 2 X2 250 3GHz 2 magos proci, 8GB RAM.

Nvidia gforce GT610 videókártya.

És van egy laptop:

AMD A4-5000 APU withRadeon Graphics 1,5GHz, 8GB RAM.

AMD Radeon HD 8330.

Most is tök jó mindkét gép, de az SSD gyorsasága, tartóssága és a mozdó alkatrész hiánya annyira tetszik, hogy egyikbe azt szeretnék, és úgy szeretném kiválasztani, amelyiknek a sebességén többet dobna (meg mellesleg amelyik gép meghibásodása esetén tovább tudnám egy új gépben használnin az SSD-t).

Tehát melyiket gyorsítaná jobban? (És mellessleg melyik tönkremenetele után lehet az abba vásárolt SSD-t egy új, mai gépben/laptopban is használni?)

2021. dec. 14. 06:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Amelyiket többet használod
2021. dec. 14. 07:12
 2/15 anonim ***** válasza:

Veszel egy samsung sata ssd-t az asztali gépbe,erre felrakod a wint és kipróbálod hogy telhesít.és egy 4 vagy ha a lapod elbírja,6 magos proci is kéne még mellé.

Ez az ssd átpakolható a laptopba később,ha nincs benne bővítőhely akkor a jelenlegi hdd helyére.

2021. dec. 14. 07:23
 3/15 A kérdező kommentje:

Azt fogom használni amelyik gyorsabb lesz vele, csak az a kérdés, hogy várhatóan melyik lesz vele gyorsabb?

Nyilván próbálgatással is kiderül, hogy kipróbálom az egyikbe aztán a másikba, de ha esetleg valaki meg tudná mondani melyikben lesz gyorsabb az nekem nagy segítség lenne, megkímélne egy plusz Win telepítéstől.

(A laptopban van bővítőhely, nem kell kivennem a régi winyót)

Persze már ez is nagy segítség, hogy azt írtátok az SSD kompatibilis lesz az asztali és a laptopba is egyaránt.

2021. dec. 14. 09:26
 4/15 anonim ***** válasza:

120 gb ssd-t kb kapsz egy 5 ezresért, én használtan vettem hardver apróról. 100/100-ast. Ha nem 10 filmet torrentezel hetente vagy nincs teli minden szeméttel a laptop, akkor elég a 120 gb is :) Így szerintem mind kettőben érdemes cserélni.

Legnagyobb változás a boot időben és a programok megnyitásában lesz.

Az asztali géped erősebb mint a laptopod, ezért én abba raknék, ha minden képpen csak 1-et akarsz venni. Bár az asztaliba lévő HDD maradhat könyedén tárolónak - így elég lenne a 120 gb -.

Laptopba is belerakható 2 merevlemez, de ahhoz kell egy átalakító, amit a dvd író helyére raksz.

2021. dec. 14. 09:32
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket. (A laptopban van foglalat még egy winyónak, vagy jelen esetben HDD-nek.)

Ezt szomorúan olvasom, hogy alapvetően nem lesz gyorsabb a gép csak a bootidőt és a programok megnyitási idejét csökkenti :/

Mivel bazi nagy játékot akarok rátenni így a 120GB kevés lehet, de ha azt nézem, hogy a gép nem lesz gyorsabb, akkor nem tehetek rá bazi nagy játékot, mert nem fog futni rendesen (már próbáltam), így valami régebbi játék kellene ami kisebb méretű, így nem kell akkora SSD.

2021. dec. 14. 10:27
 6/15 anonim ***** válasza:
A játék futtatásához erős gép kell, önmagában a gyors háttértár nem elég.írtam hogy fejleszd az asztali géped, vagy pedig építs egy másikat mert ez harmatgyenge gamingre.
2021. dec. 14. 11:41
 7/15 anonim ***** válasza:

Ezek netezős gépnek is kezdenek gyengék lenni. Az X2-es az erősebb proci, így arra érdemesebb építeni.

SSD-t pedig érdemes megvenni, hátha elég neked ez a gyorsulás, és nyilván ezt aztán könnyen tovább lehet vinni majd újabb gépbe, tehát semmit nem vesztesz egy SSD vásárlással,mert mindenképp kell.

Az viszont már veszteség, hogy ilyen őskövületekkel próbálsz szenvedni...

2021. dec. 14. 13:16
 8/15 A kérdező kommentje:
(Ezeknél sokkal régebbi gépet használok "nézegetősnek", most is arról írok, de persze nem ragaszkodok ilyen új játékokhoz, nem ez a fő foglalkozásom :D )
2021. dec. 14. 15:22
 9/15 A kérdező kommentje:
(Meg persze nem szeretnék 100-200 ezret játékra költeni - ugye az új gép ára - , persze az egy dolog, hogy nincs is sok pénzem rá, de ha lenne akkor sem szívesen szánnék ennyit ,de nyilván embere válogatja, a lényeg, hogy akkor egyszerűbb, régebbi játékokkal kell próbálkozni, nekem ez az infó a lényeg.)
2021. dec. 14. 16:04
 10/15 A kérdező kommentje:
És nehogy valaki megsértődjön, ez nem azt jelenti, hogy azzal bármi baj lenne ha valaki ennyit költ hobbira (lehet nekem is van vagy volt hobbim amire ennél jóval többet is költöttem), csak annyit mondok, hogy én személy szerint ennyit nem szánok rá. Tehát ha valaki tud régebbi játékot és, hogy honnan lehet beszerezni azt örömmel veszem. Katonai repülőset, valami fél szimulátor, fél árkád érdekelne, lehetőleg sugárhajtású gépekkel, és amihez nem kell torrent. Most nyilván pár ezer Ft-ot rászánnék ha tudnám honnan lehet venni ilyet?
2021. dec. 14. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!