PC fejlesztés előtt állok, így érdemes fejlesztenem?(Lenn)
Szia,
Én azt javaslom, hogy vedd meg, pakold össze a gépet, aztán ha olyat tapasztalsz játék közben, hogy egyszerűen újraindul a gép, akkor kevés a táp, én addig nem vennék, ha viszont ezt csinálja, majd aztán.
Így szerintem is elég.
De, ha van védelme a tápnak, akkor meg nincs gond.
Ha nem bírja, akkor lekapcsol.
Azért érdemes egy hwinfo-val nézni a feszültségeket terhelés alatt.
Ha valamelyik nagyon beesik, akkor nem bírja a táp.
Pár mV nem számít.
Szóval, ha a 12V csak 11,89, akkor még nem para. Ha 11V, akkor gond van.
Az Asrock Z490 Extreme 4-gyel csak óvatosan. Majdnem ugyanaz a VRM rajta, mint a Phantom Gaming 4-en, az pedig elhasalt az i7-i9 alatt.
Az i9-10900F az papíron 65Wattos processzor, de a PL2-je az 224Watt. Amikor elindítasz valami combos all-core terhelést akkor 28 másodpercig 224Wattig engedi el a processzort majd csak utána áll vissza 65Wattra. Z-s lapokban ki tudod kapcsolni a TDP limitet ( TAU time limit ) és onnantól akár folyamatosan is képes 200W felett enni, ha tisztességesen megküldöd :D
Ha csak játszol még kikapcsolt TDP limittel sem fog 100Wnál többet enni a processzor, mert kb nincs semmi ami GTX970-nel ennél jobban leterhelné. Ez esetben kényelmesen elégnek kellene lennie az 550W-os tápnak.
Nem tudom mennyi a keret, de ha "csúcs" kell akkor kicsit drágábban már kapsz 12700KFet ami nyilván csak a processzor oldalon +25 000 kiadás, de teljesítményben azért messze felülmúlja a 10900K-t és ha már egy vagon pénzt tapsolnál el és a lehetőségeid engedik akkor hagyd ki a 10-11 gent és ugorj 12re.
Nekem nem tetszik ez a dolog...
Mi a felhasználás? Miért szükséges ilyen erős processzor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!