Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PC fejlesztés előtt állok,...

PC fejlesztés előtt állok, így érdemes fejlesztenem?(Lenn)

Figyelt kérdés
Jelen pillanatban egy i7 3770, Z77 Extreme 4, és 16 GB Rammom van, egy GTX 970 társaságában, mindezt egy Asus Tuf 550W látja el...Az upgradem jelen pillanatban egy I9 10900F, Asrock Z490 Extreme 4 alaplap (Márkahűség), és 32 GB Ram 2x16, nézegettem hogy a proci alapjáraton 65 wattra van dedikálva, viszont tesztek kimutatják ez jóóóóval képes fölé menni...Nem szeretnék tápot cserélni, mert még garis, viszont az új konfignak elég lesz? Vga upgrade nélkül?

#táp #upgrade #i9 10900F #Asrock Z490 Extreme #Asus Tuf 550W
2021. nov. 24. 17:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Mire kéne amúgy a gép? Ha megfelelő a gép amúgy a felhasználási céljaidra, akkor én várnék vele és egy 12. generációs procit vennék DDR5 RAM-al 1-2 év múlva, talán addigra a videokártyák is emberi áron lesznek (ha az is fontos a felhasználáshoz)
2021. nov. 25. 10:18
 12/15 anonim ***** válasza:
És addigra a DDR5 is elérhető áron lesz, komolyabb munkánál nagyon jól jön (de nem felárral, ezért érdemes várni ha okés a jelenlegi konfig), játéknál nincs előnye (sőt)..
2021. nov. 25. 10:19
 13/15 anonim ***** válasza:
A DDR 5 még messze van, nem érdemes addig várni. Ha akar majd DDR 5-öt, kicseréli a lapot és kész. Én is most váltottam egy ugyanilyen konfigról egy fél éve, 9750h procival vettem(laptopot vettem most, az előző gép asztali volt). Még 4-5 év, amire annyira jutnak a DDR 5 RAM-ok, meg alaplapok, amik kezelik, hogy nem adod el értük a fél vesédet(200-300 ezerért nem szívesen vásárolnék 16 GB RAM-ot).
2021. nov. 25. 17:14
 14/15 anonim ***** válasza:

#13 ez jogos, kicsit hülyeséget is írtam a 12. generációval, mert csak a Z690 alaplapok kezelik a DDR5-öt, majd talán a következő generációnál már a DDR5 lesz az alap.

Szimplán kérdés, hogy mire kell a gép a kérdezőnek: ha gamingre kell neki, ahhoz elengedhetetlen a videokártya cseréje, amit 1-2 éven belül lehetetlen lesz kivitelezni normális kereteken belül. Nem rossz ötlet addig a bővítés, de ehhez elég a mostani konfigja. Én személy szerint a teljes gépet cserélném a videokártyával együtt ha gamingre kell.

Munkára stb. megint más, felhasználástól függő. Akkor én sem várnék.

2021. nov. 26. 09:22
 15/15 A kérdező kommentje:

5. Akkor milyen alaplapot ajánlasz? Utánna nézek a 12700 nak, köszönöm a válaszod.

7. Minden, ha videót van kedvem vágni tudja, ha C4D akkor ott se legyen gond, ha játszok ott se... szóval ne hasajjak el, 6 éve vettem a 3770 et azóta elég jól bírta, idáig. most ugyanilyen upgradet szeretnék, ami újra egy 6-7 évet lehúz.

8. Igen, ha baráti áron lesznek 3080 lesz tervbe, addig marad a 970, nincs még vele bajom, a cpu a gyenge sajna már.

2021. nov. 26. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!