Battlefield 2042 PS4 Pro-n fut jobban vagy Xbox Series S-en?
A legnagyobb különbség az előző és az aktuális generáció között az az, hogy PS4 és Xbox One konzolokon a BF2042 butított változata fut. Vagyis fele annyi játékos (64 a 128 helyette), gyengébb grafika, sokkal kisebb pályák és a megcélzott 60fps azonnal leesik 50re amint kitör a balhé. Emiatt cross play vagyis más platformokkal való játék is csak PS4 és Xbox One között van, míg a PS5, Series és PC változatok egymással játszanak. Itt az FPS is szinte soha nem esik le és akkor is 1-2őt maximum, annak ellenére, hogy a pályák mérete és az emberek száma a duplája.
Mindegyik konzol legyen akár régi vagy új, DINAMIKUS felbontással futtatja a játékot ami azt jelenti, hogy egy maximum és minimum között ugrál attól függően, hogy mennyire nagy az akció. A Series Snek megtaláltam, az kb 1300p átlagban, tehát a játék nagy részében az lesz a felbontás. A PS4Pronál nem találtam meg a végleges felbontást, csak a bétásat, az kb 1600p. Viszont a bétához képest az összes konzol butítva lett a végleges játékban (pl a Series S 1440p volt eredetileg). Valószínűleg teljesítmény problémák miatt történt ez. Tehát a PS4Pro változat is kisebb kell, hogy legyen, de nem tudom mennyivel.
Röviden a Series S változata a játéknak egy kivételével minden szempontból jobb, esetleg a felbontás lehet alacsonyabb. Viszont az összes többi dolog keményen érinti a játékmenetet. Probléma lehetne, hogy amint mondtam az előző generációs változatokkal nem játszhatsz az új gépes verziókkal, de a Series Sre le tudod tölteni külön az Xbox One változatát is a játéknak. Így egyszerre játszhatsz az előző és a jelenlegi generációs játékokkal is (ha esetleg lennének barátaid akiknek csak a régi van meg XBO vagy PS4 konzolra). Ez esetben viszont érdemes figyelni, hogy melyik játékot veszed meg a digitális piactéren, mert szerintem ezeket külön árulják (viszont szokott lenni egy mindent bele csomag ilyenkor ami nem kerül olyan sokkal többe, de mindkét generációs játék benne van). Nem tudom, hogy közös-e a profil/statisztika a két játékban vagy külön nézi a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!