Melyik hardver hibás?
Alaplap Asus Rog B550-E. Betettem egy pár G.Skill RAM-ot, 3600Mhz, CL16. Már indításnál hibázott. Betettem Crucial, ugyanolyan paraméterűt. Azzal meg kékhalál, összeomlás. Futtattam Memtestet, mindkét modul tiszta vörös volt. Visszavettem 2666Mhz-re, úgy hibátlan lett a Memtest. Visszaállítottam 3600-ra, újra Memtest, most már ezen az órajelen is hibátlan.
Mi történhetett?
Már kaptam olyan véleményt, hogy ramhiba, alaplaphiba, táphiba (Seasonic Prime TX-850 Titanium), de tulajdonképpen akár processzor is lehet. Minden alkatrész vadi új, az alaplap egy éves.
Köszi!
A RAM csinál néha furcsaságokat, nekem is újraindult folyamatosan amikor összeraktam a gépem 2017 ben, kínomban végül kiszedtem a ramokat, majd vissza, azóta semmilyen memóriaeredetű fagyás, vagy újraindulás nem volt.
Én az alaplap biosát sem frissíteném ha így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!