Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Találkoztatok már ezzel az sd...

Találkoztatok már ezzel az sd kártya hibával?

Figyelt kérdés
Van egy sd kártyám, amit a telefon nem tud beolvasni, a számítógép is csak kártyaolvasóval. Próbálkoztam sok mindennel és a testdisk nevű program azt írja ki, hogy partition sector doesn't have the endmark 0xaa55. Ráadásul a 8gb-os sd kártyát 32mb-os ként látja. Nem szeretném, ha elveszne róla minden adat, ezért kérek tőletek segítséget. Hogyha végső esetben tényleg csak a formázás jönne szóba akkor formázás után esetleg vissza lehet szerezni az adatokat?

2021. dec. 7. 16:34
 1/9 anonim ***** válasza:
régebben a telefonokban le voltak titkosítva a micro sd kártyák, amik csak azokkal a készülékekkel működtek, amiben eredetileg volt.
2021. dec. 7. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
A GParted [link] segíthet visszaállítani a particiós táblát.
2021. dec. 7. 16:47
 3/9 A kérdező kommentje:
A Gpartedben, hogy lehet visszaállítani a particiós táblát? Addig jutottam el a Gpartedben, hogy 8gb helyett csak 30.61 mb-nek látja az sd kártyát, fájlrendszer lefoglalatlan, partíció lefoglalatlan, partíciós tábla azonosítatlan. Ez így elég rosszul néz ki, de bízom benne, hogy megmenthetők az adatok.
2021. dec. 7. 18:10
 4/9 anonim ***** válasza:

99,99%, hogy KUKA.

Veszel egy másikat, és a korábban lementett adatokat átmásolod rá.

Ugye vannak korábban lementett adatok, és nem az egész veszett oda?

2021. dec. 7. 18:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Ha nem lennének rajta fontos adatok, akkor nem kínlódnék vele. Sajnos, ami rajta van arról nincs másolat. Ha most minden elveszik róla, akkor én többet nem fogok sd kártyát használni. Semmi jele nem volt, hogy haldoklik a kártya, egyik nap még hozzáfértem a tartalmához másik nap már nem, egyszerűen hirtelen történt ez az egész. Ameddig van valami esély, hogy megmentsem az adatokat, addig próbálkozok mindennel, ezért is remélem, hogy valaki tud segíteni.
2021. dec. 7. 18:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha annyira "fontos adatok" vannak rajta, akkor viszont pont nem ajánlott semmiféle "sufni tuning" otthoni megoldással kísérletezni, hanem szakértő kezekbe kell adni addig, míg esetleg még menthetőek az adatok. Persze mindez pénzbe fog kerülni.
2021. dec. 7. 19:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Azzal incs gond, ha használsz SD kártyát, én is használok.

A gond azzal van, amit már itt is milliószor kiveséztünk, hogy a fontos adatokat nem szabad csak egy helyen tárolni!

Ilyen szempontból egy SD kártya NEM megbízható (Főleg, ha valami olcsó nóném fajta) !

Egyzserűen nem tudom megérteni azokat, akik SD kártyán vagy pendrive-on tárolnak számukra fontos adatokat, miközben köztudott, hogy ilyen célra az egyik legmegbízhatatlanabb eszköz - és mégis, nem készítenek másolatot, aztán "sírnak" , hogy elvesztek az adatok.

Ez nem más mint puszta felelőtlenség és/vagy lustaság.

Lehet lepontozni, de ha a számodra fontos adatokra ilyen felelőtlenül vigyázol, akkor nem tudlak sajnálni.

2021. dec. 7. 20:01
 8/9 A kérdező kommentje:
Teljesen igazatok van, hogy felelőtlen voltam, de most már túl késő, nincs másolat, ezért még próbálkozom visszaszerezni az adatokat. Amit 2-es válaszoló írtál, annak menetét letudnád írni, hogy mit kell csinálni a Gpartedben?
2021. dec. 8. 12:39
 9/9 anonim ***** válasza:
linux+gpart vagy live, de teljes adatvesztéssel jár, tehát nálad nem játszik, mivel adatokat akarsz visszanyerni, nem csak tárhelyet...
2021. dec. 8. 14:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!