Hogyan kell resetelni az alaplap BIOS-t?
Figyelt kérdés
Gondolom ki kél venni a gombelemet, de a fejem nem fér oda mert a régi gépeimen mindig úgy csináltam, hogy szájjal kiszippantottam a gombelemet, volt hogy e is nyeltem egyszer. A mostani újabb gépeken ez hogyan van?2021. dec. 1. 16:32
3/3 anonim válasza:
Szippantani? Nem élelmiszer az (vagy "bizonyos" bűnözői körök/szerencsétlenek kokaint és egyéb tudatmódosítókat szipákolnak - de nem ő róluk szól a fáma), hogy felszívd!
Egy csavarhúzóval, késsel, vagy más vékony lapos dologgal az alaplapi gombelemet tartó foglalat tartó fém pöckét - bejelöltem a képen:
elhajlítva alá tudsz nyúlni az elemnek, és ki tudod "pattintani".
Vagy - egy egyszerűbb és kényelmesebb megoldás, hogy - megkeresed az alaplapon a BIOS gyári alapbeállítására visszaállító jumpert (általában valahol az alaplapi elem környékén szokott lenni):
és rövid időre rövidre zárod/az első két tűről átrakod a másodikra - ennek pontos módja az alaplap kézikönyvében megtalálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!