Létezik az, hogy a tápegység miatt a játékok közben, egyszer csak beakad a hang és resetelnem kell?
Azért kérdezem, mert anno 4-5 alkalommal eljátszotta ezt a gép majd a proci, alaplap, memoria meghalt benne és szervizeltettem. Ott kicserélték, majd most megint elkezdte. A monitor kikapcsol, pontosabban sleep mode-ba vág a hang pedig beakad a gép pedig megy tovább de semmire se reagál csak ha resetelem. Egy Chieftech Iarena 450w-os tápegységem van.
Ha ez a ludas szerintetek akkor kicserélném:
egy CORSAIR VS Series VS550-re Erről mi a véleményetek?
És azt, hogy tudom megállapítani, hogy egyenletes-e az áramellátásom? Nem szokott áramszünet vagy áramkimaradás lenni, de gondolom nem erre gondoltál. Továbbá annyit tudok még hozzátenni, hogy van mikor ezt produkálja a gép (terhelés alatt) Terhelés mentesen mikor meg csak net vagy zene megy akkor meg megakad kicsit a hang majd megy is tovább, nem tudom-e kettő össszefügg-e de gondoltam leírom.
Továbbá a rendszerem:
Alaplap: Gigabyte P61A-D3
Memória: Kingmax 2x4 GB 1333Mhz dual channel
Processzor: Intel Corei 3 2120
Winyó: Western Digital WD10EZRX 1 TB
VGA: Gigabyte HD 7750 OC 1GB GDDR5
VS szériával nagyon elöréb nem lenél kinos lene ha azal is lejöne valami gondod
persze ha iArena ban hibás valami VS meg hibátlan akor jobb:P
.
Corsair CX430 Bronze - 12ezer kb.
Chieftec CTG 400W - 11ezer kb.
FSP Hexa 400W - 10ezer kb.
.
FSP Aurum Gold 400W - 15ezer kb. ipon.hu oldalon most jó árban megy
.ugyan eben az árban (15) van FSP Raider 550 pl.
.
a lényeg hogy VS széria nem egy ajánlott típús (ahogy pl. az iArena sem az)
.
és ha már hibás/roszminöségü tápot cserélsz akor legyen az ajámlot kategóriásból a legolcsóbb nem pedig egy újabb nem ajánlott
.
de hát te dolgod...
Földelt konektórba dugod a gépet gondolom
.
tápokban van túlfeszültség védö meg stb de boltban 1-2 ezerért vehetsz elé egy ilyent is
olyasmi mint egy adapter benyomod konektorba és aba dugod a kábelt
vagy pedrsze van hoszabítós (több aljzatal) is de az drágább
Amugy ez ügyben én borulátóbb vagyik szerintem az alaplapon lehet valami gyárihiba/meghibásodás (persze ezt okozhata táp is)
vagy netán más hardverben is de ezt még szerviz is sokáig deriti ki (vagyis így mesziröl nem lehet kitalálni)
nics a földeltségben semmi extra ma már ez nagoyn alap
iylesmi és a kepcsoló sem kell hogy rajta legyen (nem attól földelt)
iylesmi meg a tulfesz védö
bár ez nem valami olcsó akár hoszabitóst elosztóst is kapsz enyiért tán
jó lesz az alaplap
de azért ne dobd el a cseréltet sem add el vagy ted el tartalékba
Elküldöm szervizbe majd az alaplapot és majd jó lesz később cserének ha van valami gond :)
Hosszabbítóból meg képről kb. pont ugyanilyenem van csak 5 dugós :)
Remélem kibírja a gép a jan 9-et addig nem játszok csak minimális dolgokra használom, nehogy gubanc legyen. Nem szeretném ha a proci meghalna megint :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!