Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kell a biost resetelni?

Hogyan kell a biost resetelni?

Figyelt kérdés
Adott egy gép amit újra kellene telepítsek. A probléma azonban, hogy már egyszer ki lett resetelve és le le róla véve a bios jelszó viszont valahogy rendszeresen visszakerül rá magától. Kivettem a bios elemet nyomkodtama gépet hogy kimenjen belőle az áram, de nem resetelődik. Hogy kell kiresetelni?

2016. máj. 1. 00:06
 1/5 anonim ***** válasza:
pontos alaplap neve?
2016. máj. 1. 00:13
 2/5 donfetibo ***** válasza:

Gondolom Laptopról van szó, mert annál adódik ilyen gond! Ha igen akkor vedd ki az elemet legalább 10-15 percre de úgy, hogy ne legyen áram alatt és ha vissza teszed és amikor rákötnéd az adaptert az előtt ne tedd vissza az akkumulátort és az nélkül kapcsold be az adapterről! Ez HP-nál bevált remélem más típusoknál is megy!

Ha nem Laptop hanem asztali akkor pedig ha kiveszed az elemet és nincs áram alatt akkor pedig működnie kellene vagy az elem mellett ott van egy jumper és ott resetre teszed (cmos clear vagy cmos reset 1,2,3)!

☺☻

2016. máj. 1. 05:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Asztali számítógépről van szó. Nem tudom, mert ilyen selejtes alaplap és nincs ráírva mi a neve és amikor bekapcsol is csak annyit ír ki, hogy Maxdata.
2016. máj. 1. 08:20
 4/5 Trevor. ***** válasza:
CMOS resetet próbáltál már jumperrel?
2016. máj. 1. 10:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Megnéztem a bios event logba valami cmos errort ír. Azt fogalmam nincs hogy kell csinálni :)
2016. máj. 1. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!