Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Merre álljon a ventilátor?

Merre álljon a ventilátor?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kinéztem egy tápegységet és az a baj, hogy ennél a tápegységnél nem alul van a ventilátor, hanem felül.

Alsó tápos házam van, Cooler Master CM 590 III. Ennél nincs elválasztva a tápegység burkolattal, mint a drágább, minőségibb gépházaknál.

Az a probléma, hogy az általam kiszemelt (Thermaltake Toughpower GF1 750W ARGB) tápegységnek a ventilátora a videokártya felől szívja a levegőt. Milyen hátrányokkal kell számolnom, ha megvásárlásra kerül ez a tápegység?

Gépház: [link]

Kiszemelt példány: [link]

Gyártói oldal: [link]

#Ventilátor pozíció #Tápegység hűtés
2021. nov. 30. 16:21
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Ha megfordítod a tápot, akkor máris alul lesz a venti.
2021. nov. 30. 16:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Erre én is gondoltam, de a hátsó rögzítő csavar nem lesz pozícióba, továbbá kérdéses, hogy lehet-e egyáltalán így használni a tápot? Nem befolyásolja a működését hosszabb élettartamra kivetítve?
2021. nov. 30. 16:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem is a ventitől szívja el a levegőt, nincs vele semmi baj, igaz a házban van elől 3 és fent 2 +1 hátul így a levegő áramlással nincs gond
2021. nov. 30. 16:39
 4/5 A kérdező kommentje:
És terhelés alatt nem melegszik nagyon? Én leginkább ettől tartok. És gondolom gyorsabban porosodik mint ha lefelé állna.
2021. nov. 30. 17:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz. Próbálgasd még, jó helyen kell lennie a csavaroknak. Nincs két típus. Egy típus van, ATX szabvány. Lentről kell szívnia.
2021. nov. 30. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!