Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vettem egy új processzort és...

Vettem egy új processzort és ha a ventilátort turbó módban pörgetem összevissza pörgeti magát. Ennek ilyennek kell lennie? Mert hol fel pörög nagyon hol normálisan megy.

Figyelt kérdés
2021. nov. 27. 20:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ettől turbo, hogy drasztikusan reagál a hőmérsékletváltozásra.
2021. nov. 27. 20:30
 2/4 A kérdező kommentje:
aham szóval ő magának állítja a forgási sebességet? Mert van hogy csak egy pillanatra pörög fel és utána semmi
2021. nov. 27. 20:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Így van ahogy leírtad, én is észre vettem az MSI Afterburnerben ahogy növekszik a CPU hőmérséklete úgy többet forog a ventilátor is.

ASUS Bios-ban be lehet állítani szépen, a görbén hogy xy celsius foknál mennyit forogjon a venti..

2021. nov. 27. 23:33
 4/4 DestinyInCap ***** válasza:

Ahogy az #1. leirta az úgy tökéletes.

Minél jobban van "megterhelve" jelen esetben a CPU, annál több hőt fog leadni, pontosabban átadni a processzor hűtőnek. Ebből érthető, hogy minél jobban melegszik valami, annál nagyobb hűtés kell, pontosabban a CPU ventinek annál gyorsabban kell forognia, hogy egy bizonyos hőfok alatt tudja tartani a processzorod.

2021. nov. 28. 03:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!