HDD külső merevlemez. Ki milyet javasol?
Figyelt kérdés
A megbízhatóság a legfotosabb szempont,mert a kutatási anyagaimat és esetleg a mindennapi tanításhoz szükséges fájlokat szeretném rajta tárolni. Jó volna, ha tudnék rá pakolni is, mert elég nagy tárhelyet követelő anyagot gyűjtöttem össze.Biztos hogy főleg a mindennapi munkaanyagokat cipelném magammal rendszeresen, hiszen több helyen is tanítok. Gondolom ehhez (mármint fontos anyagok tárolásához) a pendrive nem elég megbízható. Maximum 30000ft-ot szeretnék rászánni, de az nagyon a maximum.2021. nov. 25. 21:01
1/12 anonim válasza:
WD lemezeket [link] használok mentések tárolására már hosszú évek óta és még egyik sem hagyott cserben, pedig van köztük olyan, ami már jócskán "nyugdíjas" korú. :)
2/12 A kérdező kommentje:
Annyit kérdeznék, hogy online rendelés esetén mennyi esély van, arra, hogy szállítás közben nem sérül meg? Köszönöm.
2021. nov. 25. 21:19
3/12 anonim válasza:
Van egy régi mondás: Ami egy példányban van, az nem fontos adat! Ha annyira fontos adatok, akkor legyen meg 2-3 példányban. Mennyi tárhelyre lenne szükséged?
4/12 anonim válasza:
Ritka dolog, hogy megsérül szállítás közben. Általában tisztességesen be vannak csomagolva. Amúgy a hardvereim 95%-át az utóbbi 5 évben online vásároltam, eddig semmi sem volt eltörve. Nem 2 tárolót vásároltam 5 év alatt, hanem jóval többet, eddig egy sem volt sérült.
5/12 anonim válasza:
Mind valamennyi online rendelés volt (még az online kereskedés őskorától kezdve) és egyik sem sérült meg sem szállításkor, sem azóta. (na, ezt azért most gyorsan lekopogtam :)
6/12 anonim válasza:
HDD-vel az a baj, hogy nagyon sérülékeny. Ha miden nap hurcolásznád magaddal, akkor nem ajánlanám erre a célra. Inkább SSD. Lehet venni külsőt is, de lehet olcsóbb egy sima SSD + ház hozzá. SSD-kkel kapcsolatban azt szokták felhozni, hogy képesek elveszíteni a rájuk másolt adatot. Eltűnik róluk egy bizonyos idő után. Ez szobahőmérsékleten egyáltalán nem komoly gond, mivel ekkor ez csak több év után következik be. Magas hőmérsékleten származhat probléma belőle. 40 °C-on kb. 1 évig, 60 °C-on kb. 1 hónapig, 80 °C-on kb. 3 napig képesek megtartani az adatot. Szóval normál felhasználás esetén nem kell ettől tartani. Főleg, mivel használat során minden cellát figyel az eszköz, szóval ha áram alá van helyezve, akkor ez a "számláló" újraindul. De hogy tényleg megfelelő lenne-e egy SSD, ahhoz kellene tudni, hogy mennyi adatot szeretnél rajta tartani. Egy 500 GB-os kb. 20-25 ezer Forint. Hozzá egy ház az 5-10 ezer. Szóval ez határesten beleférne a keretbe. Egy 250 GB-os 10-15 ezer. Ha ez elég, akkor szerintem jobb opció, mint folyamatosan azon parázni, hogy ne sérüljön meg a HDD. Ha kell mindenképp nagyobb tárhely és/vagy nem okoz gondot folyamatosan vigyázni az adattárolóra, akkor HDD. Ár/kapacitás aránya jelentősen jobb, mint az SSD-ké. Én valószínűleg azt csinálnám, hogy otthon lenne egy HDD-m, rajta minden fontos adattal, és egy SSD-vel futkároznék. Ha tényleg fontosak az adatok, akkor mindenképpen több adattárolón kell egyszerre tárolni őket, hátha az egyik bedöglik.
7/12 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as válaszoló, a külső tárhelyen kívül 2 felhőben és a számítógépemre van elmentve az anyag. a munkaannyagaim szintén felhőben és részben egy pendrive-on vannak. Gondolom 1TB minimum kellene.
2021. nov. 25. 21:32
8/12 anonim válasza:
Beszorzod az összeget kettővel és biztonságban vagy. Veszel belőle még egy 1-2TB-os HDD-t és egy 1TB-os SSD-t. A HDD-t megtartod otthonra, az SSD-n meg hordozod az adatokat. Ha vállalod a kockázatot, hogy elb@szódik az egész egy kisebb ütéstől, akkor elég az 1-2TB-os HDD.
9/12 A kérdező kommentje:
Kedves 6. válaszoló! A kutatásaimat úgysem munka közben végzem,leginkább a munkaanyagimmal futározok. Mivel felhőben is megvannak az anyagaim, ha kell. A laptopomon is ott vannak természetesen, de azt nem viszem magammal mindenhova.
2021. nov. 25. 21:44
10/12 anonim válasza:
Ha tényleg megvan minden fontos adat biztonsági mentésben, akkor tök mindegy milyet veszel. Egyik külső HDD sem megbízható ebben az árkategóriában, nagyon zsákbamacska. Nekem van filléres ócskaságom is, ami 5+ éve üzemel, meg volt olyan drágább árkategóriásom is, ami egy év után megmakkant.
A legjobb tanácsom: azt vedd, amire a legtöbb garancia van és olcsó. Semmivel nem tudnék jobban bízni egy 30 ezresben, mint egy fele annyiba kerülőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!