Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes drágább merevlemezt...

Érdemes drágább merevlemezt venni a számítógépbe?

Figyelt kérdés
2-4 terabájtoson gondolkozom, mert a mostani 1 terrás állandóan betetellik. Főként torrentezésre lenne használva. WD Red-ék 33-tól indulnak a blue 29, Toshiba p300 pedig 26. Van értelme nem a Toshibát venni? (4tb-s verziók)
2021. nov. 20. 08:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
66%
P300 ne mert lassú torrentre is bármi más merevlemez jó
2021. nov. 20. 08:57
 2/16 anonim ***** válasza:
Ha PC be akarod akkor inkább ne az 5400-as fordulatú P300, de egyébként egy NAS-ba torrentezni , vagy egy célszámítógéphez torrentezni, vagy adattárolásra teljesen jó az is.
2021. nov. 20. 09:40
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

WD Red tipikusan nem asztali gepbe van tervzve hanem NAS-ba, a Blue kb. barmire jo hacsak nem szervert uzemeltetsz, mert akkor Black vagy Gold kellene neked (nem, nem kell ilyet venni).

Atlagos felhasznalasra (azaz leginkabb adattarolasra) a Toshiba is pont jo. Ha tenyleg a sebesseg a lenyeg, akkora legolcsobb gagyi SSD is annyival gyorsabb hogy ertelmetlen HDD-ben gondolkozni.

2021. nov. 20. 09:44
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 TB-os WD Bluet használok torrentezésre, teszi a dolgát, közel gigabitre is ki tudom hajtani, persze ha van annyi seed.
2021. nov. 20. 10:02
 5/16 anonim ***** válasza:
22%

Torrentnél nem a merevlemez a szűk keresztmetszet, a leglassabb merevlemez is több százszorosát tudja az 1 gigabit/szekundumnak.

Nekem is volt a NAS ban 8terás WD red is, oda teljesen jó volt.

2021. nov. 20. 10:07
 6/16 anonim ***** válasza:
76%

#5 Pont, hogy lehet a HDD a szűk keresztmetszet, én még nem találkoztam olyan HDD-vel, ami több gigabit/sec-t tudna.

Egy átlagos 5400RPM HDD átlagosan 80-100MB/S írási sebességgel bír, ami még az 1 gigabitet SEM éri el!

2021. nov. 20. 11:40
 7/16 anonim ***** válasza:
25%

melyik tudja mondjuk az ötszörösét ? ha szerinted mindegyik tudja a százszorosát ?

a sata szabvány eleve 600MB/s, tehát tehát 6 Gb/s, tehát szerinted 1x több száz az kevesebb mint 6.

Ettől függetlenül merevlemezből még a 2 gigabit is csodaszámba megy, a 4. hozzászóló amit írt wd blue az tud éppenhogy 1.4 gigabit körül, sima sequantial write módban, ha a csillagok is jól állnak.

[link]

Írd be a matektanárod elérhetőségét, mert érdekesen oktat :)

2021. nov. 20. 11:49
 8/16 anonim ***** válasza:
48%

doszka: és az említett p300as kezdetben jó de kb 10 giga után belassul, kb 30mb/sec tehát 300 megabit köré sequential writeben.. Én is anno torrent hddnek vettem, de esélytelen, a gépeket arra backupolom, a tévéből arra veszek fel, de másra alkalmatlan..

Nemhogy torrentre ami nem is a soros írásról híres.

2021. nov. 20. 11:51
 9/16 anonim ***** válasza:
75%

Azért légy már tisztában a megabájt/szekundum és a megabit /szekundum közötti különbséggel :-)

1Mb/s az 0,125mbájt/s :-)

Tehát gigabites átvitelnél, csupán a 125megabájt per szekundummal kell tolnia a vincsinek az adatot, ezt ma már mindegyik kirázza a kisujjából.

Sajnálatos hogy te nagyon öreg hardverekkel dolgozol :-)

2021. nov. 20. 12:01
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
#4 vagyok, enyém se megy gigabit föle, már csak a net miatt se, a másik gond meg a nem szekvenciális írás, bár a qBittorrent szerencsére optimizálja az írásokat úgy-ahogy, így 90-96 MB/s letöltés szokott összejönni, ami még nem gigabit, de közel annyi. Nehéz megmondani, hogy a net vagy a HDD lenne a szűk keresztmetszet, mert két HDD között 120 MB/s szokott lenni, de az közel szekvenciális, a torrent meg nagyon nem az, de a net határait is feszegeti.
2021. nov. 20. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!