A videókártyám erős de mégse megy a játék, mit tegyek?
Nagy örömmel megvettem a forza horizon 5-öt és arra lettem figyelmes, hogy közepes alacsony és még a legalacsonyabb grafikán is laggol, akadozik.
A gépem specifikációja:
Processzor: Intel core i5 8400 2.80GHz
Memória: Corsair 8GB Single Channel 2400Mhz
Videókártya: NVIDIA GeForce GTX 1660 (EVGA)
A játékot HDD-re telepítettem nem tudom ez számít e bármit.
Mi lenne a teendőm?
Kell valamit vennem a gépbe?
Nagyon boldog lennék ha megoldódna a probléma. Előre is köszönöm.
A ram ami iszonyat kevés, amiatt lesz, így mindig a HDD-hez kell nyúlnia.
Ha neten megnézed még egy 1050Ti-n is tartja jóformán a 60FPS-t alacsony részletességgel.
Tegyél még 8GB ramot a gépbe és 99% megoldódik a gond.
Tedd fel az MSI AfterBurner programot azon belül a RivaTuner segítségével ki lehet íratni vele játék közben, hogy melyik komponens mennyire van terhelve. A profi tesztelők is ezt a progit használják. Ha A 8GB RAM-ot csutkára megzabálja, akkor tuti az lesz a gond, ha nem akkor valami más.
Itt egy videó hogy kell beállítani a programot helyesen: https://www.youtube.com/watch?v=OZx8PbFmeEM
Létezhet hogy HDD bottleneck történik, keress rá YT-n mert vannak már olyan címek amiknek gondot okoz a HDD.
Ha már a füleddel hallod hogy a HDD teper mint gép egyfolytában de nincs FPS vagy magas a render idő akkor ennyi.
Persze #6 jól mondja, MSI Afterburnel és monitorozni a komponensek kihasználtságát.
Ha a %-is értékek jók mindenhol mégis magas a frametime akkor a HDD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!