Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ilyen tápegységet hol vehetnék...

Ilyen tápegységet hol vehetnék olcsón?

Figyelt kérdés
[link]
2021. nov. 13. 11:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

1. Elég ciki ez a "merjünk kicsik lenni"-attitűd. Vagy tán "idegenszívű" vagy? ;/

2. Ez nem a pénzszórásról szól, hanem az előrelátásról.

3. Az általad említett gépházak egyrészt használtak (az általunk említett tápegységek újak), másrészt nem nomame gyártó (Vargáné és társa, Keep out,...) tápegysége van benne (az Acbel Polytech egy 1981-es alapítású tajvani cég).

4. Az hogy nálad valami működik, még nem biztosíték arra, hogy másnál is biztos működni fog hosszabb távon. Noname gyártóknál gyakran elő szokott fordulni, hogy nem rendelkeznek megfelelő védelmi fokozatokkal, az alkatrészek alul vannak méretezve, és amikor a hálózat irányából jön egy izmosabb feszültségtüske, vagy egy hirtelen nagyobb tápfelvételi igény, mennek tönkre (rossz esetben viszik magukkal a többi alkatrészt is, még rosszabb esetben durran is) - sajnos találkoztam már ilyesmikkel (és azokkal az ügyfelekkel, akiknek el kellett magyaráznom, hogy a szomszéd Pistike által összekókányolt, de számukra drága gépük miért is ment tönkre, miért vesztek oda az értékes adatai).

2021. nov. 13. 16:07
 12/13 anonim ***** válasza:

Pontosan tudom milyen házakba raknak ilyen tápot, de mivel már a kérdésbe is egy új tápot linkeltél, nem gondoltam hogy gombokért akarsz használtat.

2021. nov. 13. 16:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha most azt akarod mondani hogy a te brand géped hasonló vagy jobb kaliberű mint a linkelt és pont a tápot akarsz spórolni akkor csak annyit mondok, nyugodtan vedd csak még majd megtapasztalod mi lesz.

Lévén hogy a hálózatban 230V van PAPÍRON, azért villanyszerelő tanuloként mindig kimérjük a feszültség értékeket és most pl Baján is találkozok olyannal hogy néha a papíron 230V helyett megjelenik 240-245V pár másodpercre (1-7 másodperc), ebből kifolyólag inkább én se bízom a gépemet a véletlenre főleg hogy nemrég lett felújítva és értékes adatokat tárolok rajta, szóval a táp is egy 70 ezres Seasonic...

Nem épp szórni kell a pénzt mert hát tápegységgel nem lehet csajozni, meg a haverok között se leszel menőbb de azért ha értékes dolgokat tárolsz a gépen akkor nem biztos hogy bevállalod hogy akármikor megdölgöljön a táp szegénységi faktora miatt.

2021. nov. 13. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!