Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asztali számítógépben mikor...

Asztali számítógépben mikor szoktatok tápegységet cserélni?

Figyelt kérdés
Addig használjátok amíg tönkremegy, vagy már korábban cseréltek? Mondjuk egy új alaplap, processzor, memória bővítésnél kidobjátok a tápot is, ha már több éve benne van a gépben?

2021. nov. 9. 09:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem, miért dobnám ki, ha bőven sok a komponensek igényeihez képest és nincs semmi baja.
2021. nov. 9. 09:55
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer cseréltem, mert ventilátor-nélküli tápot raktam a gépembe.

De nem jellemző rám, hogy cserélem.

Ha már nagyon elavulna az a konfiguráció, amit használok,

akkor összeállítok egy másikat és azt meghagyom tartaléknak.

Egy új alaplapot+processzor vásárlásakor azok új házba kerülnek.

2021. nov. 9. 10:41
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Amikor hallom, hogy a ventillátor elkezd felpörögni, miközben a gép nem csinál semmi különöset, tehát már észrevehetően lecsökkent a táp hatásfoka. Durván ez amúgy olyan 10-12 éves tápnál jön elő.
2021. nov. 9. 10:59
 4/14 A kérdező kommentje:
Chieftec Eco milyen minőségű tápnak számít?
2021. nov. 9. 11:07
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha az aktuális táp bírja a gépfejlesztést akkor nem cserélem le, minőségit szoktam venni amúgy

Egyébként pár hete azért cseréltem mert folyamatosan kikapcsolta a gépet, pár másodpercenként újraindult, ha rádugtam külső vincsit azonnal kikapcsolt, stb. 2 éves Cooler Master 750 Wattos Gold, ilyen márkát se veszek többet

2021. nov. 9. 11:29
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

#5 A CoolerMaster Elite nekem sem jött be. Báááár: 8 évet bírt, ugyanakkor nem volt túlhajtva. Távozott belőle a legfontosabb alkatrész... a füst. Mentségére szóljon, minden védelmi mechanizmus tökéletesen működött, a tápon kívül semmi más nem sérült a gépben.

Azóta egy Seasonic Focus-t nyúzok.

2021. nov. 9. 11:51
 7/14 anonim ***** válasza:

Ja nálam is rendesen letiltotta magát és nem sérült más, de azért egy minőségi, drága tápnak többet kéne kibírnia mint 2 év.

RTX 2080 VGA-t azért simán vinnie kellett volna. Most Be Quiet-re váltottam, jónak tűnik egyelőre

2021. nov. 9. 12:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

10 évente

a hamarabb jövő hibákat meg másra fogom

2021. nov. 9. 12:10
 9/14 anonim ***** válasza:
Akkor cserélnék ha kevés lenne a gépemhez vagy már nem lenne jó, anno a régi tápomat azért cseréltem le mert nem bírta az új gépemet és egy Minecraft elindításnál lekapcsolt a gépem. Most egy BeQuiet tápom van, teljesen meg vagyok vele elégedve.
2021. nov. 9. 12:18
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem cserélem. 2-3-4 évente ahogy eszembe jut van egy gép takarítás. Ha van rossz ventilator kicserélem, ilyenkor a tápot is szetszedem, ha valamelyik kondi púpos vagy gyanús akkor kicserelem, azt a többivel nem foglalkozom összerakom. Kb így a gép pucolasa 20-30 percet vesz igénybe de ezután megint évekig jó
2021. nov. 9. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!