Nézegetek tápegységeket ezt érdemes lehet megvásárolni?
Nekem egy seasonic G-450 450wattos tápegységem van gold minősítésű ami elméletileg 90%-os hatékonyságú.De most tervezek egy 6700XT kártyát venni és úgy gondolom ez a táp már kevés lesz hozzá,kinéztem egy ilyen tápot eVGA BQ Tápegység, 650W, 80+ Bronz csak ez ahogy nézem 85%-os hatékonyságú meg bronz minősítésű ami kettővbel a gold alatt van.Na meg nem ismerem a márkát az EVGA is lehet olyan jó m int a Seasonic?És mennyivel fogyaszthatna majd többet a bronz minősítés végett?Meg olyat is hallottam,hogy nem mind ajánlott EVGA tápokból.
Amúgy a gépemben még van 4 ventilátor,egy 240gb m.2 ssd,egy 1terrás hdd,egy ryzen 7 3700X proci,32gb ram meg ugye lenne a 6700XT
Sok a zavar, de kezdjük az elejéről.
Hatásfok:
Felvesz x áramot a konnektorból, abból 90%-t hasznosít amit le is ad.
Jelen esetben 450W-os táp felvesz 500W-ot és abból 90% a hasznos teljesítmény. De nyilván nem ilyen egyszerű, ezt a hatásfokot csak 50%-os terhelés esetén éri el.
Röviden: Semmit nem számít számodra, és sosem értettem miért veszik figyelembe amikor a leadott teljesítményhez semmi köze. Maximum a villanyszámlán látszik de ilyen kis fogyasztás esetén meg sem érzi az ember.
Fogyasztás:
227W, de ez max terhelés alatt.
3700X:
100W-on belül, de ha 100W-al számolunk akkor is csak 330-340W-nál járon.
G-450:
Mint láthatod 400W-nál többet is képes ellátni +12V-os ágon, mivel 37 amperes áramerősségre képes.
Azaz semmi okod nincs az aggodalomra. Amúgy korrekt minőségű.
Az EVGA BQ-t meg szerintem felejtsd el, annyi pénzért manapság tápegységet is kapni ami sokkal jobb tőle. Sosem volt jó ajánlat.
650W ide meg oda, de egy belépős tápra nem bíznék egy 6700XT-t, előbb egy középkategóriás darabra.
Márkákról csak röviden:
Általad írt EVGA-ban HEC belső van, és nem is rossz darab.
De ott a G2-es széria Leadex II belsővel ami elég jónak számított, a G3-mas EVGA pedig elég jól sikerült FSP belsővel készült.
Szóval nem számít semmit, az összes EVGA-t nem ismerem de biztosan van Seasonic belsős táp is.
De hozzáteszem hogy van rosszul sikerült Seasonic táp is, az S12III például pocsék, mert bárgyártásban készül és a kondikon is spórolnak. Szóval teszteket kell olvasni.
Ja és itt egy elég korrekt tier list is:
Nem tudom jól értelmeztem e de akár a 450-es tápom még megbírküzhatna a 6700xt vel is meg az egész konfigommal?
Egyébként ezt a kártyát néztem PowerColor Radeon™ RX 6700 XT Red Devil
Egyébként egy helyen ezt írták nekem
"A VGA játék alatt megáll 250W alatt, a proci mondjuk 100W a komplett konfig mondjuk max 350W tehát ez már elég szoros a 450-nek (főleg ennek a 450-esnek) de egy 550W-osnak bőven megfelelő."
Lófüttyel sem fogyaszt többet egy brinze mint egy gold. Éves szinten elhanyagolható összeg.
A 6700XT alapon 220W körül fogyaszt, ha hózol rajta akkor 250-260W, ha hozzáadod a Ryzen7 85Wattos igényét meg a sallangokat akkor a 650W bőven elég ( majdhogynem a mostani is elég lenne ). Szerintem vállalható a BQ, bár az LTT listán lehúzták egy kicsit.
Simán megbirkózna vele, nem lesz semmi probléma.
Van olyan táp amire nem bíznám már rá, de erre simán mivel nem osztott ága van így a GPU is azt az 1 ágat terheli amit a CPU és nem feleződik a teljesítménye erre a két komponense.(bár ezt máig nem értem, amikor a CPU lényegesen kevesebbet fogyaszt tőle általában...)
Szerintem az a típus is annyit fogyaszt körülbelül, vagy kevesebbet pár wattal.
#4.Persze hogy lehúzták.
Mert egyrészt iszonyat túl van árazva(idehaza is Formula Gold, meg Pure Power 11 árán van), meg azért hagy maga után kívánnivalót az a HEC belső is.
Bár eleve az EVGA nevet meg kell fizetni, kicsit drágább mint az azonos belsővel/hasonló rendelkező társai.
Szóval hogy ha már csere akkor valami ilyesmire:
De ez alá nem adnám:
Meg persze RMX2018, Seasonic Focus Plus, SilentiumPC FM2, MWE Gold stb.
6/
Én most alzánál a 650BQ-t 21EFt-ért találtam
Ez 2 ezerrel több:
De nem is egy kategória, A tier-es táp szóval felső-középkategóriás darab.
Az az EVGA inkább belépős, vagy a közép alja kb.
5/
Biztos nem szűkös a 450watt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!